Монича переобрали головою Ради Суддів: детально про новообраних суддів (ВІДЕО)

Головою Ради суддів України переобрано суддя 7-го адміністративного суду Богдан Монич.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Вчора після оголошення результатів (голосування за оновленим складом Ради суддів. - Ред.) Рада суддів зібрався на своє перше організаційне засідання: був обраний глава Ради суддів, заступник голови Ради суддів і секретар ради суддів. Головою Ради суддів був обраний я, заступником голови ради суддів - суддя Господарського суду Києва Оксана Марченко ", - сказав Монич.


Відзначається, що делегати з'їзду в четвер оберуть ще трьох членів Ради судей.

Про новообраних майже немає ніякої важливої інформації: ні негативної, ні позитивної. Про це повідомив в ефірі адвокат, експерт з питань судової реформи та колишній член Громадської ради доброчесності Роман Маселко.

Нові члени ВСП - "темні конячки"

Однак, за його словами, сьогодні, 10 березня, з'явилася певна інформація про Сергія Болотіна. Зокрема про те, що він отримав службове житло (потім приватизував його, продав) - стандартна недобросовісна схема, яку часто використовують судді.

Вони є своєрідними "темними конячками",

- зазначив Маселко.

Перемога суспільства

Він наголосив на тому, що з'їзд суддів обрав саме цих, а не "більш зашкваренних" суддів. Тому це - невелика перемога громадянського суспільства, яке виступило з протестом.

Відзначимо!

З'їзд суддів також обрав в ВСП суддю Київського апеляційного суду Віталія Саліхова і суддю Касаційного господарського суду в складі Верховного суду Валерія Сухова. Четвертим членом стала суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Інна Плахтій.



За матеріалами: 24tv.ua
Добавлено: 11-03-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх