З 1 вересня серйозні зміни в школах Дніпра: як будуть набирати класи (ВіДЕО)

До 2024 року в Україні повністю перепрофілюють всі школи.

Вже з 1 вересня в Дніпрі не всі школи будуть набирати першокласників, передає 056.

Перепрофілювання шкіл - вимога чинного законодавства України, згідно з яким їх перетворять на гімназії (5-9 класи) та ліцеї (10-11 (12) класи). З першого вересня 2024 початкова школа буде як окрему юридичну особу або структурний підрозділ гімназії. У той же час в гімназіях, які можуть стати структурними підрозділами ліцеїв, не повинно бути початкової школи. Тобто, не у всіх закладах загальної середньої освіти будуть перші класи.

«Тому, щоб через три роки впровадити цей процес, вже з 1 вересня цього року школи, які змінять свій статус і стануть ліцеями, що не будуть набирати перші класи. Перепрофілювання шкіл - це поступовий процес, тобто нинішні 1-4 класи закінчать початкову школу в тій установі, яке вони зараз відвідують. Це стосується і учнів 9-х класів, які зараз мають можливість продовжити навчання в 10-х класах. Йдеться про першокласники нового навчального року », - сказала заступник директора - начальник управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Оксана Салогуб.


За словами чиновниці, вже створений проект карти ліцеїв і гімназій Дніпра, які перестануть набирати першокласників. Проект скоро представлять. З наступного тижня заплановано проведення зустрічей з батьківською громадськістю щодо роз'яснення тонкощів перепрофілювання шкіл.

«При формуванні мережі, зокрема початкової школи і гімназій, звичайно, враховуємо доступність. Це і законодавчо прописано, щоб заклад перебував в радіусі 2 км від місця проживання дитини. В цілому реалізація реформи загальної середньої освіти розрахована на тривалий час - до 2027 року », - заявілаОксана Салогуб.

Для того, щоб донести суть реформи батькам, розповісти, як їхні діти зможуть вступити до ліцею або молодшу школу департамент гуманітарної освіти Дніпровського міської ради проводитиме зустрічі з батьками. Про це повідомляється на Telegram-каналі департаменту.

Зустрічі проводитимуться щодня. 10 березня, батьки ще можуть встигнути відвідати зборів. Так, в школі №63 збирають батьків учнів таких шкіл: № 63, №41, №139, №108. Квота присутніх: 84 людини. Час зборів - 17:30. Місце - актовий зал.

11 березня, в школі №121 збирають батьків учнів шкіл №7, №14, №118, №121. Квота присутніх: 106 осіб. Час збору - 17:30.

Добавлено: 11-03-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх