В Івано-Франківській області ситуація з коронавірусом стрімко погіршується: як не нашкодити самолікуванням (ВІДЕО)

Учетверо побільшало госпіталізацій: в Івано-Франківській області ситуація з коронавірусом одна з найгірших в Україні, у регіоні лікарні, де надають допомогу хворим, переповнені.

На Прикарпатті створять 117 пунктів щеплення для проведення вакцинації від коронавірусу. Упродовж двох місяців 2021 року кількість госпіталізацій на Прикарпатті зросла учетверо. Про це заявила перша заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як на брифінгу у МОЗ.

За даними посадовиці, станом на 1 січня 2021 року у стаціонарах на лікуванні перебувало 865 пацієнтів і було розгорнуто 2 892 ліжка, завантаженість становила 30%. Нині розгорнуто уже 4 176 ліжок, на лікуванні перебуває 3 523 пацієнта.

"Завантаженість ліжок з доступом до кисню - 84,1%, завантаженість реанімаційних ліжок - 84,6%, завантаженість апаратів ШВЛ - 31,1%. Івано-Франківська область, на жаль, очолює рейтинг за кількістю пацієнтів, що перебувають на лікуванні у стаціонарі. Для роботи залучено 30 лікарень, які працюють з коронавірусом. Там лікуються на сьогодні 3 523 пацієнти з підтвердженим діагнозом коронавірусної хвороби, і 1 941  пацієнт, це 55% від усіх, – це киснево залежні", - сказала Ірина Садов’як.


Крім того, зі слів заступниці голови МОЗ, на Прикарпатті мають створити 19 медичних бригад і 117 пунктів щеплень для вакцинації від коронавірусу. Також наступного тижня в області додатково будуть розгорнуті ліжка з киснем. 

"Для проведення вакцинації буде залучено 116 осіб персоналу мобільних бригад з вакцинації і 702 людини персоналу пунктів щеплень. Станом на 11 березня в області вакциновано 884 медики. Але це пов'язано з тим, що до четверга працювала тільки одна бригада, з сьогодні їх буде дев'ять", - додала вона.


За матеріалами: ТСН
Добавлено: 12-03-2021, 13:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх