У Запоріжжі запрацювала міська лабораторія ПЛР-діагностики

У Запоріжжі розпочинає працювати міська лабораторія ПЛР-діагностики. Її було створено за кошти бюджету міста. Виконано ремонт приміщень, придбане обладнання. Тепер пацієнти міських стаціонарів з коронавірусом або з підозрою на нього за медичними показниками зможуть зробити безкоштовний тест, перевіривши можливість захворювання коронавірусною інфекцією.

Про це повідомляється на сайті Запорізького міської ради.

Роботи зі створення лабораторії розпочалися минулого року. Необхідно було не лише відремонтувати приміщення, але й придбати необхідне обладнання, реагенти, укомплектувати персонал. Наразі поставлене завдання виконане, лабораторія починає працювати. Вже виконані перші тестові дослідження. Поступово вона має вийти на повну потужність – 200 досліджень на добу.

Разом з тим планується, що лабораторія зможе проводити і платні тестування для тих, кому це необхідно для подорожі або інших потреб.

Спеціалісти розповіли, що лабораторія дозволить проводити близько 500 різноманітних видів досліджень. Важливо, що вона повністю пристосована для їх проведення. Наприклад, приміщення обладнані необхідною вентиляцією. Тут можна буде підтримувати необхідний санітарний режим. Лікарні міста вже проінформовані про можливості нової лабораторії. Зазначимо, тести у пацієнтів братимуть безпосередньо у стаціонарах, потім отриманий біологічний матеріал доставлятимуть до лабораторії.
Добавлено: 12-03-2021, 12:57
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх