AstraZeneca зробила заяву про свою вакцину

У британсько-шведської фармацевтичної компанії запевнили в безпеці своєї COVID-вакцини.

На тлі припинення використання вакцини від коронавируса AstraZeneca в ряді європейських країн компанія-розробник поширила в неділю, 14 березня, заяву, в якому запевнила суспільство в безпеці свого препарату.

У компанії AstraZeneca заявили про безпеку своєї вакцини від коронавируса

"Після недавнього занепокоєння з приводу тромботичних явищ AstraZeneca хотіла б підтвердити безпеку своєї вакцини від COVID-19 на основі чітких наукових даних", - зазначено в повідомленні.

Відзначається, що на сьогоднішній день в країнах Євросоюзу та Великобританії, де AstraZeneca щеплено більше 17 мільйонів чоловік, було зареєстровано 15 випадків тромбозу глибоких вен і 22 випадки тромбоемболії легеневої артерії серед тих, хто отримав вакцину до 8 березня.

"Це набагато нижче, ніж можна було б очікувати в природних умовах серед такої кількості вакцинованого населення, і аналогічно іншим ліцензованих вакцин проти COVID-19", - відзначили в компанії і підкреслили, що безпека людей для них на першому місці.

Як повідомлялося, Норвегія, Данія, Австрія та інші держави ЄС призупинили вакцинацію від коронавируса препаратом британсько-шведської компанії AstraZeneca після появи даних про освіту тромбів у привившихся.

У той же час влада Італії заявили, що у них поки немає даних про те, що препарат AstraZeneca становить небезпеку для здоров'я громадян.

За матеріалами:  Корреспондент.net 
Добавлено: 15-03-2021, 09:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх