Як у КиєвіІ згадували полеглих і дякували живим захисникам (ВІДЕО)

Вони першими йшли на фронт, ризикуючи власним життям та захищали кордони. День українського добровольця відзначає держава. У середмісті столиці молилися за полеглими захисниками. До стіни пам'яті прийшли священнослужителі різних конфесій, а також родичі та побратими загиблих.

Захід відбувся поблизу "Стіни народної пам'яті"

Репортаж Валерії Павленко. 


У Києві до Дня добровольця провели міжконфесійну молитву за полеглих Героїв – включенняСтіна пам’яті на Михайлівській площі, де викарбувані імена загиблих у російсько-українській війни, одне з тих місць, де збираються небайдужі, щоб вшанувати пам’ять українських захисників. Один з таких днів – 14 березня. Вже п'ятий рік – це День добровольця. Тих, хто без сумнівів, пішов захищати Україну від російської агресії.

14 березня 2021-го не стало винятком. Це були чоловіки та жінки, багато хто без професійної підготовки, але з прагненням захистити українські кордони.

"Не чекаючи призову, не чекаючи якихось можливостей за покликом серця покинули все і пішли", – розповів доброволець Сергій.

Сергій – один із тих, хто добровільно взяв зброю до рук на початку російсько-української війни.

"Інших варіантів не було. Ми розуміли, що армія дуже слабка, і йде у прямому сенсі вторгнення в нашу країну. По сьогоднішній день", – розповів Сергій.

Рішення ухвалив миттєво, пояснює доброволець.

"Не було часу ні думати, не було якихось сумнівів, ми розуміли, що потрібно йти і ми пішли", – сказав Сергій, боєць української добровольчої армії.

Без вагань пристав до лав українських захисників і доброволець Роман. Чоловік зізнається: у військкоматі спершу брати не хотіли, але, каже, довелося.

"Я зранку чогось проснувся, подивився на дружину, на дитину. Прийшов у військкомат, кажу: або ви мене сьогодні забираєте, або завтра у тюрму всі сядете. Начав кричать. Пішов, пішов, пішов і так і залишився", – сказав голова Чернігівського осередку добровольців України Роман.

Дружина Романа цей період згадує з сумом в очах. Адже боялася відпускати чоловіка на війну.

"Приходили смс: кохана, я тебе люблю, вирости наших дітей. Такі моменти були тричі", – розповіла дружина добровольця Любов.

Протягом усього дня на Михайлівську йшли люди. Хтось в одностроях, хтось із квітами й лампадками. Згадували полеглих і дякували живим захисникам. 

Валерія Павленко, 

За матеріалами: "5 канал"
Добавлено: 15-03-2021, 09:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх