Пропагандистка Симоньян запропонувала закрити в РФ усі іноземні соцмережі

Російська пропагандистка Маргарита Симоньян пропонує побудувати і популяризувати в РФ вітчизняні платформи для спілкування в мережі.

Російська пропагандистка, головна редакторка телеканала RT Маргарита Симоньян вважає іноземні соцмережі інструментом війни проти Росії, вони "мають бути закриті". Про це Симоньян заявила 16 березня в ефірі радіостанції "Говорит Москва".

На її думку, закривати потрібно всі іноземні соцмережі, "Карфаген має бути зруйнований". Водночас Симоньян пропонує побудувати та популяризувати російські платформи для спілкування в мережі, а також розробити вітчизняні операційні системи й гаджети. Це не "біном Ньютона", сказала Симоньян.

Минулого тижня Роскомнагляд почав уповільнювати роботу соцмережі Twitter на 100% мобільних пристроїв і на 50% стаціонарних пристроїв. Відомство застосувало закон, який набув чинності 1 лютого. Відповідно до закону, власник соціальної мережі зобов'язаний самостійно заблокувати небажаний контент протягом 24 годин. У разі неможливості це зробити власник соцмережі має повідомити Роскомнагляд, який ухвалює рішення про блокування. За відмову від видалення контенту передбачено штрафи. Максимальний розмір – 8 млн руб. (майже $107 тис.).

Після "первинного уповільнення" роботи Twitter перестали відкриватися або почали працювати зі збоями офіційні сайти Держдуми, Кремля, уряду Росії та, зокрема, самого Роскомнагляду.

Роскомнагляд пояснив своє рішення необхідністю змусити соцмережу виконувати законодавство РФ. У відомстві незадоволені тим, що у Twitter не видалили більше ніж 3 тис. публікацій із закликами до суїциду серед підлітків, дитячою порнографією та інформацією про вживання наркотиків.

16 березня Роскомнагляд пригрозив заблокувати Twitter на території РФ за місяць, якщо сервіс не видалить "забороненої інформації".

За матеріалами: Гордон
Добавлено: 17-03-2021, 14:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх