Іспанія стала шостою країною у світі, де легалізували евтаназію

Іспанські парламентарії більшістю голосів підтримали закон про евтаназію. Попросити про таку процедуру зможе будь-який повнолітній громадянин Іспанії.

Легалізацію евтаназії підтримали 202 із 350 парламентаріїв

Іспанія увійшла до списку країн світу, де узаконили евтаназію, депутати 18 березня ухвалили відповідний закон. Про це йдеться в повідомленні парламенту за підсумками засідання.

Ініціативу підтримали 202 із 350 парламентаріїв. Телеканал Euronews уточнив, що попросити про евтаназію може будь-який повнолітній громадянин Іспанії чи той, хто має посвідку на проживання в королівстві.

Але є низка умов. Пацієнт має зробити запит особисто й у письмовій формі. Його розгляне спеціальна лікарська комісія протягом п'яти тижнів. Упродовж цього часу людина має не менше ніж чотири рази підтвердити бажання, вона може відкликати заяву будь-якого моменту. Евтаназію проведуть у медустанові чи вдома. Медичні працівники мають право відмовитися від участі в процедурі.

Іспанія стала шостою країною у світі й четвертою в Європі, яка легалізувала евтаназію. На сьогодні евтаназію узаконили в Бельгії, Нідерландах, Колумбії, Канаді, Люксембурзі. У Швейцарії та в деяких штатах США такі процедури допускають, але їх не дозволяють на законодавчому рівні.

У січні цього року закон про легалізацію евтаназії ухвалив парламент Португалії. Конституційний суд 16 березня визнав його таким, що суперечить основному закону країни. Законопроєкт повернули в парламент, який тепер має змінити в ньому деякі формулювання.

За матеріалами: Гордон
Добавлено: 20-03-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх