У 20% хворих на COVID-19 немає антитіл: важливе попередження

80% людей не можуть позбутися симптомів COVID-19 кілька місяців, каже Сергій Риженко

Організм кожної п’ятої людини, яка заразилася і перехворіла на COVID-19, не виробляє антитіла до коронавірусу, які допомагали б протистояти наступним зараженням.

Про це генеральний директор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І. Мечникова Сергій Риженко пише на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, навіть після легкої форми COVID-19 можуть бути важкі наслідки: страхи, тривожність, відчуття постійної втоми, а також біль у грудях, суглобах, лихоманка, задишка та депресія.

Медик пояснив, що ПЛР-тест може показати негативний результат, однак коронавірусні проблеми на тому не закінчуються, а лабораторія лікарні ім. І. Мечникова підтверджує – щонайменше у 20% людей, які перехворіли на коронавірусну інфекцію, не виробляються антитіла.

"Окрім того, до 80% людей не можуть позбутися симптомів COVID-19 протягом декількох місяців, – пише Риженко. - Ці люди лікуються в наших кардіологічних та неврологічних відділеннях Мечникова".

Він додав, що тепер, коли Україну накриває третя хвиля коронавірусної хвороби, потрібно вакцинуватися, як це зробили 160 медиків його лікарні.

"Реанімації Мечникова вже не витримують навантаження. Хворі продовжують надходити, стало більше пацієнтів у важкому стані. Через спалах зараження реаніматологи працюють на межі можливостей", – каже Риженко.

Нагадаємо, днями у Єврокомісії заявили, що в Європі почалася третя хвиля коронавірусу.

А тиждень тому Риженко попередив, що у Дніпрі посилюється поширення коронавірусної інфекції. В одній з лікарень вже немає місць для нових пацієнтів з COVID-19.

А головний лікар Центральної міської клінічної лікарні Ужгорода Іван Курах заявив, що на Закарпатті склалася критична ситуація через новий спалах ковіду, надходить багато хворих у тяжкому стані.

Критична ситуація склалася і в Миколаєві:

За матеріалами : Сьогодні
Добавлено: 23-03-2021, 08:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх