Індія призупиняє експорт вакцини CoviShield виробництва AstraZeneca

Вакцина потрібна для забезпечення власного населення. Постачання наступної партії вакцини CoviShield в Україну може бути відкладено на певний термін, - "слуга народу" Радуцький

Вакцину не поставляли за кордон з минулого четверга. Призупинення експорту торкнеться механізм COVAX, в рамках якого вакцини повинна була отримати в тому числі і Україна.

Про це з посиланням на джерела повідомляє Reuters, інформує Цензор.НЕТ.

У міністерстві охорони здоров'я Індії відзначили, що країна зіткнулася з новим сплеском захворюваності і має намір розширити кампанію вакцинації населення.

Уряд дозволив з 1 квітня вакцинацію всіх жителів країни старше 45 років. Отже, влада замовила у Serum Institute of India близько 141 млн доз вакцини.

"Ніякого експорту, нічого до тих пір, поки ситуація в Індії не стабілізується. Уряд не буде ризикувати, коли так багато людей потребують вакцинації в Індії", - додав співрозмовник агентства.

Призупинення експорту вплине на поставки вакцини в рамках міжнародної ініціативи COVAX. Зараз індійський виробник вже затримав поставки препарату в Бразилію, Великобританію, Марокко і Саудівську Аравію.

Україна також використовує вакцину CoviShield виробництва Serum Institute of India. Зараз країна отримала 500 тис. Доз вакцини, проте в контракті зазначено 1,5 млн доз.
Добавлено: 25-03-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх