Мадуро повідомив про готовність Венесуели обміняти нафту на вакцини проти коронавірусу

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що його країна має ресурси, які можуть гарантувати здоров'я народу.

Венесуела може обміняти нафту на вакцини проти коронавірусу в межах всесвітньої ініціативи COVAX. Про це 29 березня у Twitter заявив президент країни Ніколас Мадуро.

"У нас є два готові методи отримання вакцин через механізм COVAX: із виділенням грошей, які у нас викрали (йдеться про заморожені рахунки за кордоном. – "ГОРДОН"), і за допомогою плану "нафта в обмін на вакцини". Венесуела має гідність і ресурси, щоб гарантувати здоров'я венесуельського народу", – написав він.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, який відстежує поширення коронавірусної інфекції, у Венесуелі станом на 29 березня підтвердили 156 тис. випадків COVID-19, померло 1565 пацієнтів.

6 березня Мадуро зробив щеплення проти коронавірусу російською вакциною "Супутник V". Щеплення цим препаратом у Венесуелі почали в лютому. У березні МОЗ країни схвалило ще одну вакцину проти коронавірусу – Sinopharm із Китаю.

У січні президент Венесуели розповідав у Facebook про карвативір – пероральний розчин, отриманий із чебрецю. Він описав його як "чудодійні" ліки, які нейтралізують коронавірус без побічних ефектів. За словами лікарів, це твердження не підтверджує наука, зазначало агентство Reuters. Facebook видалив відео від Мадуро за порушення політики проти помилкових тверджень. Пізніше соцмережа заморозила сторінку Мадуро.

За матеріалами: Гордон
Добавлено: 29-03-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх