COVID-19: У Запорізькій області перевищено поріг захворювання

У Запорізькій області перевищено поріг захворювання: регіон поступово наближається до «червоної» зони епіднебезпеки.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА з посиланнім на інформацію,  що була озвучена під час засідання оперативного штабу з протидії коронавірусу.

Розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Старуха керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації регіонального рівня, у зв'язку з епідемічною ситуацією на території Запорізької області, спричиненою коронавірусом COVID-19, призначено першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Шустова.

Як повідомив заступник генерального директора обласного лабораторного Центру Олександр Мащак, протягом останніх 14 днів у Запорізькій області зберігається тенденція до росту захворюваності. На сьогодні продовжує лікуватись 6 919 хворих. Госпіталізовано 690 осіб, амбулаторно лікується 6229 хворих на коронавірусну інфекцію.

За інформацією директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексія Кулинича, завантаженість ліжкового фонду у Запоріжжі становить 69,2%, у м. Вільнянськ – 85,7%, у м. Пологи – 94%.

На сьогодні розглядається необхідність розгортання додаткового ліжкового фонду з забезпеченням медичного кисню та підключення всіх «ковідних» лікарень до централізованого киснезабезпечення.

-  Щонайменше киснем мають бути забезпечені 80% «ковідних» ліжок. Необхідно пришвидшити підключення лікарень, немає часу затягувати цю роботу на кілька тижнів, - наголосив Олексій Кулинич.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я міської ради Запоріжжя Вікторії Ушакової, пацієнти міських лікарень забезпечені киснем, також лікарні придбали додаткові кисневі концентратори. На базі «ковідних» лікарень у м. Запоріжжі планується додатково розгорнути ще 220 ліжок.
Добавлено: 29-03-2021, 19:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх