Конференція Путіна, Макрона і Меркель: чому Зеленського не запросили

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив про організацію відеоконференції президентів Росії, Німеччини і Франції Володимира Путіна, Ангели Меркель і Еммануеля Макрона, на якій буде обговорюватись загострення на Донбасі.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

“Ми продовжуємо узгодження з Берліном і Парижем. Коли будуть конкретні підсумки погодження, ми вас поінформуємо”, – заявив Пєсков.

При цьому він зазначив, що можливі переговори Путіна, Макрона і Меркель готуються не як захід формату “нормандської четвірки”, тому в переговорах не буде брати участь президент України Володимир Зеленський.

Пєсков також додав, що на переговорах серед іншого обговорять загострення на Донбасі, однак ця тема не буде єдиною.

“Безумовно, зараз в подібному форматі обговорення без того, щоб порушити ситуацію на Донбасі, неможливо. Звичайно, ця тема так чи інакше буде фігурувати на порядку денному. Але це не єдина тема”, – уточнив він.

Речник МЗС України Олег Ніколенко сказав в коментарі Укрінформу, що переговори для врегулювання конфлікту мають проходити в повному складі «нормандської четвірки».

"Наша позиція - нічого про Україну без України. Перемовини про врегулювання російсько-українського збройного конфлікту ведуться в "нормандському форматі" за участі лідерів чотирьох держав: України, Німеччини, Франції та Росії. Переконані, що лише в повному, а не скороченому складі «Норманді» можна досягти зрушень в ключових питаннях мирного врегулювання, насамперед забезпечення повного і всеосяжного режиму припинення вогню", - наголосив він.

За матеріалами: Прямий
Добавлено: 30-03-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх