США опублікували доповідь про порушення прав людини в Криму

США опублікували доповідь про ситуацію з правами людини в окупованому Росією Криму.

США опублікували доповідь про ситуацію з правами людини в окупованому Росією Криму.

Як повідомляє пресслужба Держдепу США, російська окупаційна влада піддає кримських татар і етнічних українців фізичному насильству, тортурам і жорстокого або такому, що принижує гідність, поводженню. США отримували безліч повідомлень про те, що в Криму принижують людей, які виступають проти окупації, і використовують каральне психіатричне ув'язнення для тиску на бранців. Політв'язнів утримують у в'язницях в суворих і небезпечних для життя умовах, їм можуть відмовляти в медичній допомозі навіть за наявності серйозних захворювань.

Жителів Криму, обвинувачених у політично вмотивованих справах, все частіше переводять до Росії для судових процесів. При цьому окупанти обмежують можливість публічних слухань, а вироки судів не публікуються.

У доповіді сказано, що в Криму тривають довільні арешти і затримання, які, як вважають спостерігачі, використовуються для залякування і в якості покарання для тих, хто виступає проти окупації. У поселеннях кримських татар регулярно проводять обшуки, що супроводжуються затриманнями і відкриттям кримінальних справ. До затриманих часто не пускають адвокатів.

Також у звіті сказано, що окупаційна влада не розслідує належним чином вбивства жителів Криму і підозрілі випадки смертей і зникнень, кваліфікуючи їх як «самогубства».

Повідомляється, що в деяких випадках жителів Криму змушували здати українські паспорти, що ускладнювало їхній виїзд за кордон, тому що багато країн не визнають «паспорти» російської окупаційної влади. Також окупанти вимагали від усіх жителів Криму стати громадянами Росії - ті, хто відмовився, могли піддатися "депортації".

На території Криму обмежують свободу слова та вираження поглядів. Окупаційна влада вважає інакомислення «екстремізмом» і піддає за це репресіям.

Більшість незалежних ЗМІ в Криму були змушені припинити роботу в 2015 році після того, як окупанти відмовилися їх реєструвати. Багато журналістів після початку окупації пішли з професії або залишили Крим, інші зазнавали переслідувань і необґрунтованих арештів.

Також окупанти заборонили більшість передач українською та кримськотатарською мовами, замінивши їх на російські. На кримських радіостанціях забороняють вмикати пісні українських співаків.

США отримували повідомлення, що кримських татар переслідують за їхню мову і забороняють розмовляти нею на робочому місці. Також їм заборонили відзначати кримськотатарські національні свята і обмежили використання їхніх прапорів і символів.

Більшість представників ЛГБТ-спільноти після окупації залишили Крим, а ті, хто залишилися, піддаються дискримінації і насильству. Окупаційна влада використовує гомофобну пропаганду і забороняє ЛГБТ-спільноті проводити мирні зібрання.

У Держдепі США також заявили, що російський уряд продовжує озброювати, навчати, керувати і битися разом з бойовиками на Донбасі:

«Авторитетні спостерігачі описують тисячі смертей і травм серед цивільного населення, а також численні зловживання російськими силами на українському Донбасі. Влада також проводила політично вмотивовані арешти, затримання та судові процеси над українськими громадянами в Росії, багато з яких стверджували, що піддавалися тортурам».

За матеріалами: НВ

Добавлено: 31-03-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх