Білий дім розкрив подробиці досягнутих домовленостей президентів

2 квітня, президенти США і України Джозеф Байден і Володимир Зеленський провели свій перший телефонну розмову.

Джозеф Байден і Володимир Зеленський вперше провели телефонні переговори.

Президенти говорили від 30 до 40 хвилин. Глава Білого дому підтвердив свою прихильність України, сказавши, що в душі і серці він дуже вірить в країну.

Також лідери обговорили інформацію про нарощування російської військової присутності біля кордонів України і боротьбу з корупцією в Україні.

У Білому домі повідомили, що Байден підтвердив підтримку суверенітету України "перед лицем російської агресії" на Донбасі і в Криму. Крім цього, йшлося про співпрацю США і України для стримування пандемії COVID-19.

У свою чергу, Зеленський запевнив президента США у своїй готовності реформувати Україну і домогтися міцного миру в Донбасі. 

Політик і економіст Олег Шарп вважає, що в прес-релізах США і України будуть написані загальні слова. Однак, з його слів, під час переговорів була досягнута домовленість не розголошувати деякі моменти військового співробітництва.

"Слугам" розповіли, як коментувати розмову Байдена із Зеленським. Головне - донести, що Україна і США будуть разом захищати свої демократії від ворога.

Нагадаємо, на цьому тижні українські міністри провели декілька переговорів зі своїми американським колегами в зв'язку з ескалацією на Донбасі і нарощуванням присутності армії РФ на кордонах з Україною.

Вашингтон дав гарантії підтримки Києва в разі повномасштабної війни з Кремлем.

У Москві продовжують наполягати на тому, що не становлять загрози для України, хоча поява в небі біля кордону більше 10 військових вертольотів РФ і ешелони військової техніки, які направляють до Криму, свідчать про протилежне.

За матеріалами:  "Діалог.UA"
Добавлено: 3-04-2021, 13:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх