Йорданія про спробу держперевороту: чи є принц Хамза загрозою монархії

Принц Хамза бин аль-Хусейн, арестованный после попытки государственного переворота в Иордании - популярная фигура в стране, его считают религиозным и скромным, общительным с простыми людьми.

Під домашній арешт відправили улюбленого сина попереднього короля. ЗМІ пишуть, що він користувався популярністю серед населення.

В оточенні колишнього наслідного принца Йорданії Хамзи бен Хусейна, поміщеного під домашній арешт за звинуваченням у спробі перевороту, були пов'язані з "іноземними силами", заявив віце-прем'єр і глава МВС країни Айман Сафаді на прес-конференції, пише Saraya 4 квітня.

40-річний Хамза бен Хусейн - улюблений син попереднього короля Йорданії Хусейна від його останнього, четвертого шлюбу, планували повалити короля Абдаллу II, заявляє влада країни.

Принц Хамза народився 29 березня 1980 року в столиці країни Аммані. Він зведений брат короля Абдалли II.


Коли їх батько король Аль-Хусейн бін Талал помер від раку в 1999 році, 59-річний Абдулла був коронований, а Хамза став наслідним принцом Йорданії.

Це звання було дано з поваги до короля Хусейна, який правив майже 50 років і, як відомо, найбільш прихильно ставився до Хамзі з усіх його 11 дітей від чотирьох шлюбів.


Сафаді заявив, що спецслужби тривалий час стежили за діями і пересуваннями принца Хамзи та інших змовників.

"У ході розслідування виявилися в тому числі контакти за кордоном, з якими обговорювався найбільш відповідний час для початку перевороту і дестабілізації країни", - сказав він, відзначимо, що йдеться в тому числі про "так звану іноземну опозицію".

"Це збіглося з активним спілкуванням принца Хамзи з громадськими діячами останнім часом. Метою його дій було підбурювання і провокації для дестабілізації національної безпеки Йорданії. Доведено, що він координував свої дії з екс-міністром фінансів Басемом Авадаллою", - додав віце-прем'єр.

Крім того, він заявив, що змовники були затримані в той момент, коли перейшли від стадії планування безпосередньо до спроби скинути монарха.

Сам Хамза бен Хусейн відкинув звинувачення, що брав участь у змові проти короля. У відео принц назвав причиною свого домашнього арешту то, що він брав участь у зустрічах, де критикували короля і уряд.

Йорданська журналістка Рана Свейс розповіла BBC News, що принц Хамза користується популярністю в Йорданії, зокрема, серед місцевих племен.

США і арабські країни висловили підтримку чинній владі Йорданії.

Раніше Корреспондент.net розповідав, чому емір Дубая три роки тримає дочку в ув'язненні.

За матеріалами: Корреспондент.net 
Добавлено: 5-04-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх