Україна скликає екстрене засідання ТКГ (ВІДЕО)

Українська сторона ініціює позачергове засідання через погіршення ситуації на Донбасі.

Ситуація на Донбасі знову погіршилася, гинуть військові

У прес-службі делегації нагадують, що з моменту минулого засідання 30 березня в результаті обстрілу позицій ВСУ був поранений мирний житель Красногоровки Донецької області. Крім того, в результаті прицільного вогню противника (в т.ч. снайперського) загинули троє військовослужбовців Збройних Сил та ще четверо отримали бойові поранення і травми.

"Ці грубі порушення режиму припинення вогню на тлі безпрецедентного посилення угруповання військ Російської Федерації поблизу державного кордону України і войовничої риторики представників ОРДЛО викликають глибоку стурбованість у політичного керівництва України і міжнародних партнерів", - наголошується в повідомленні.

У зв'язку з цим глава української делегації Леонід Кравчук звернувся до керівництва ОБСЄ з проханням підтримати ініціативу України про скликання екстреної зустрічі ТКГ для обговорення питань негайного вжиття рішучих заходів з відновлення режиму припинення вогню і повернення до суворого виконання домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року.

Нагадаємо, тільки за минулу добу на Донбасі загинули двоє українських військових.


За матеріалами: Корреспондент.net
Добавлено: 6-04-2021, 10:56
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх