"ОПЗЖ" заявляє, що відмова від переговорів в Мінську зруйнує відносини з Білоруссю

Заява "Опозиційною платформи - За життя"

Навіть в момент важкого загострення конфлікту на Донбасі представники української влади не припиняють робити безвідповідальні заяви. В ефірі одного з телеканалів віце-прем'єр з реінтеграції тимчасово непідконтрольних територій Олексій Резніков оголосив, що Україна більше не приїде до Мінська на переговори. Заступник глави української делегації в Тристоронньої контактній групі в ультимативній формі висловився за перенесення засідань ТКГ після припинення пандемії і карантину в іншу країну.

Зовсім недавно Президент України Володимир Зеленський підкреслював, що Україна обрала дипломатичний шлях врегулювання конфлікту і повернення тимчасово непідконтрольних територій. Очевидно, підлеглі з Президентом не згодні. Резніков і йому подібні провокатори роблять все, щоб зірвати переговорний процес, вщент зруйнувавши відносини з ще одним великим сусідом України - Білоруссю.

"Опозиційна платформа - За життя" закликає українську владу відмовитися від заяв, що руйнують переговорний процес і знищують відношення з сусідами. Сьогодні головне завдання влади і всіх відповідальних політичних сил - запобігти ескалації конфлікту, відновити стійке перемир'я і знизити напруженість на лінії розмежування.

Ми закликаємо Президента України очистити українську делегацію в ТКГ від безвідповідальних політиканів. Своїм радикалізмом вони свідомо блокують шлях до дипломатичного врегулювання конфлікту і лише плодять нові. Український народ чекає від влади світу, відповідальної зовнішньої політики і партнерських відносин з сусідніми країнами, а не провокаційних ультиматумів.

За матеріалами: Подробиці
Добавлено: 6-04-2021, 15:41
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх