"Ключ" до членства України в НАТО

Україна для вступу в Альянс має реформувати СБУ відповідно до євроатлантичних принципів.

У США назвали ключовий крок для вступу України в НАТО

Реформа СБУ є ключовим кроком на шляху України в НАТО. Про це за підсумками зустрічі тимчасово повіреної у справах США в Україні Крістіни Квін з нардепом Мар'яною Безуглою повідомляє посольство США в Україні в середу, 7 квітня.

Спецслужба повинна бути реформована відповідно до євроатлантичних принципів, підкреслили в диппредставництві.

"Вдячні за очолювану нею роботу над законопроектом щодо СБУ. Реформування Служби відповідно до євроатлантичних принципів і кращих практик є ключовим кроком на шляху України до НАТО", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що раніше глава Військового комітету НАТО приїхав в Україну. Стюарт Піч запевнив у подальшій підтримці України з боку Північноатлантичного альянсу.

Також повідомлялося, що Україна візьме участь у навчаннях з колективної оборони НАТО. Маневри проводяться відповідно до статті 5 Вашингтонського договору, який відстоює принцип колективної оборони - один за всіх і всі за одного.

 А у Москві стурбовані нібито збільшенням військової активності України на Донбасі, а також НАТО в Чорному морі. Росія звинувачує Україну і НАТО у військовій активності, але сама проводить перевірку боєготовності всієї армії.

За матеріалами:  Корреспондент.net 
Добавлено: 8-04-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх