На відміну від 2014 року Росія погрожує знищити Українську державу як таку, - Кулеба (ВІДЕО)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про новий елемент російської агресії. За його словами, такого не було навіть у 2014 році, коли Росія окупувала Крим. Президент України Володимир Зеленський заявив, що збільшення російських військ на українському кордоні є спробою РФ залякати Захід. На його думку, РФ не планує повномасштабного вторгнення.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про новий елемент російської агресії. За його словами, такого не було навіть у 2014 році, коли Росія окупувала Крим.

Про це йдеться в інтерв'ю міністра іспанському виданню EFE, передає Цензор.НЕТ із посиланням на РБК-Україна.

"У тому, що відбувається зараз, є абсолютно новий елемент, якого не було навіть у 2014 році, - у заявах російських чиновників почали лунати безпосередні погрози знищити Українську державу як таку", - сказав він.

Кулеба зазначив, що погрози лунають як від представника Росії в нормандському форматі Дмитра Козака, так і від російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

"Коли ми читаємо всі ці повідомлення, ми розуміємо, що російська стратегія може бути далекосяжною, і ми маємо підготуватися до повної оборони нашої країни в умовах підвищення Росією ставок. Ми сподіваємось, що за таких обставин наші друзі та партнери будуть солідарні з Україною та допоможуть нам захистити нашу країну", - наголосив міністр.

Глава українського МЗС додав, що Україна не хоче війни та розраховує на вирішення конфлікту політико-дипломатичним шляхом.

Може настати фаза, коли висловлювання занепокоєння буде вкрай недостатньо – Кулеба

Дії керівництва Франції та Німеччини сьогодні спрямовано на те, щоб донести до Російської Федерації безрозсудливість подальшої ескалації проти України. Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив 12 квітня в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV.


Президент вважає, що збільшення російських військ на українському кордоні є спроба РФ залякати Захід. На його думку, РФ РФ не планує повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, 26 березня унаслідок загострення обстановки на Донбасі загинули четверо українських воїнів, двоє - зазнали поранень. 5 квітня двоє українських воїнів загинули внаслідок ворожого обстрілу на Донбасі. 6 квітня ще двоє українських воїнів загинули на Донбасі. 7 квітня один український воїн загинув внаслідок ворожого вогню на Донбасі.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак 30 березня під час виступу в Раді сказав, що РФ нарощує війська поблизу кордону України.

Українська розвідка попередила, що війська РФ можуть спробувати просунутися вглиб території України.

Міноборони США стурбоване ескалацією напруженості на Донбасі. З цього приводу відбулася телефонна розмова голови комітету начальників штабів Збройних сил США Марка Міллі з начальником Генштабу РФ Валерієм Герасимовим.

На тлі загострення обстановки Зеленський і Байден провели першу телефонну розмову.

Представники міністерств оборони США, Канади, Литви, Польщі та Британії запевнили Україну в підтримці військового потенціалу: РФ підриває ситуацію.

8 квітня ЗМІ повідомили, що великий табір російських військових з'явився поблизу кордону з Україною під Воронежем.


Україна задіяла параграф 16 Віденського документа і ініціювала 10 квітня в ОБСЄ засідання з приводу нарощування Росією військ біля кордону з Україною і в тимчасово окупованому Криму. Ініціатива України була підтримана країнами-партнерами, проте делегація РФ не з'явилася на це засідання, відмовившись надавати пояснення..

"На продовольчих ринках ОРДЛО почався ажіотаж, місцеві скуповують сірники, сіль і крупи", - йдееться у повідомленні.

Добавлено: 13-04-2021, 11:18
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх