Мета податкової амністії: "Ми починаємо життя з чистого аркуша"

Радник Зеленського Устенко розповів, що у податкової амністії в Україні було кілька основних цілей. При цьому повернення грошей з-за кордону - це не ключовий пріоритет.

У податкової амністії в Україні було кілька основних цілей. При цьому повернення грошей з-за кордону - це не ключовий пріоритет.

Про це радник президента України з питань економіки Олег Устенко сказав в інтерв'ю РБК-Україна, передає Цензор.НЕТ.

"Основний мотиватор швидше неекономічного характеру. Це те, про що говорив президент: ми починаємо життя з чистого аркуша, задекларували, у кого що є, і далі рухаємося. Тут більше йдеться про повернення довіри", - сказав Устенко.

За його словами, ще один важливий момент - завести гроші в економіку. "Якщо вони десь заховані, вони можуть працювати, а можуть і не працювати. Думаю, частіше - ні, особливо якщо мова про населення, яке отримувало доходи в конверті та не сплачувало податки", - додав він.

Крім того, він зазначив мотив міжнародного контролю. "І хоча це було давно, подібна увага і контроль буде наростати. Україна приєдналась до великої кількості міжнародного регулювання, яке стосується саме цієї сфери. Обмін інформацією вже активізувався і його буде ще більше", - розповів Устенко.

"І на останнє місце я б поставив мотив по збору коштів до держбюджету. Це далеко не ключове в цій історії. Розраховувати на якісь чіткі суми не можна, давати оцінки скільки це буде досить складно", - підсумував радник Зеленського.
Добавлено: 14-04-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх