У Житомирі встановили "шибеницю" для боржників за послуги ЖКГ

На оголошеннях не вказано ні прізвищ, ні номерів квартир. Тому довести, що ОСББ залякує когось - складно, вважають юристи.

У Житомирі з'явилася "шибениця" для боржників за послуги ЖКГ

У Житомирі на подвір'ї багатоповерхівки встановили імпровізовану шибеницю для боржників за житлово-комунальні послуги. Про це в середу, 14 квітня, йдеться в сюжеті ТСН.

Об'єкт - це пара чорних мішків, підвішених на мотузки. На них можна побачити оголошення такого змісту: "Вони не заплатили внески ОСББ". В чорних мішках - боксерські груші.

Мешканці багатоповерхівки - обурені і вважають, що їх "залякують". Водночас деякі з них запевняють, що багато проблем, пов'язаних з комунальним господарством, змушені вирішувати за свій рахунок, без допомоги ОСББ.

"Зіткнулася з таким неподобством, що я повинна шукати сантехніка, я повинна шукати електрика, а я за нього плачу у внесках, а потім в квитанціях з'являється якась чистка каналізації", - обурюється жінка в сюжеті телеканалу.

Голова ОСББ запевняє - до шибениці для боржників відношення не має. І уточнює, що великих боржників в будинку всього п'ять.

"Зараз вони отримали попереджувальні листи, що документи подаю в суд", - говорить голова правління ОСББ Олександр Нановський.

Водночас, зважаючи на резонанс - оголошення про боржників на імпровізованій шибениці Нановський прибирати не хоче.

У відділі міськради, який контролює діяльність ОСББ, нічого поганого в цій ситуації не бачать.

"Позитивне ОСББ, яке працює в правильному напрямі. Напевно, я б так не вчинив би, але хто це робив, напевно, у них були якісь свої причини", - заявив начальник управління муніципального розвитку Житомирської міської ради Артем Ражев.

З точки зору закону, кажуть юристи, порушень немає - на оголошеннях не вказані ні прізвища, ні номери квартир. Тому довести, що ОСББ залякує когось - складно.

"Важко насправді зв'язати такі дії з порушенням прав конкретних жителів, але якщо вони вважають, що їхні права порушені, то нехай звертаються в правоохоронні органи", - зазначає директор юридичного департаменту Житомирської міської ради Євген Черниш.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України прийняв проект постанови, яким посилив адресність надання житлових субсидій для забезпечення державної соціальної підтримки громадянам. 

За матеріалами:  Корреспондент.net
Добавлено: 15-04-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх