Нові вимоги для житлових субсидій: що буде враховуватися

Під час нарахування субсидій відтепер будуть враховуватися доходи від депозитів, дивіденди й поїздки за кордон.

Умови надання житлових субсидій змінено

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу, 14 квітня, прийняв проект постанови, якою посилив адресність надання житлових субсидій для забезпечення державної соціальної підтримки громадянам. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Так, документом пропонується:
  • переглянути підходи до обліку майнового стану, зокрема при призначенні житлових субсидій враховувати отримані доходи від депозитів, дивіденди від цінних паперів і т.д.;
  • скасувати діяльність і повноваження комісій, утворених місцевими органами влади, щодо прийняття рішення про призначення житлових субсидій в окремих випадках при наявності умов, за яких така субсидія не призначається;
  • посилити вимоги при призначенні житлових субсидій у частині здійснення одноразових дорогих покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону і т.п.
Раніше стало відомо, що уряд розширить коло одержувачів субсидій. На сьогоднішній день близько п'яти мільйонів домогосподарств в Україні отримують субсидії для оплати житлово-комунальних послуг.

Повідомлялося також, що Кабмін затвердив порядок компенсацій за електроопалення. Компенсації будуть автоматично направлятися на особові рахунки споживачів, ніяких додаткових заяв писати непотрібно.

За матеріалами:  Корреспондент.net 
Добавлено: 15-04-2021, 08:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх