Ситуація і настрої на передовій (ВІДЕО)

З боку окупованого Донецька чути гул техніки. У Шумах і Зайцевому російські снайпери працюють з цивільних об'єктів, провокуючи українських військових

Окупанти в Донецьку пересувають важку техніку і ховають танки в терміналах зруйнованого ДАП, а в районі Зайцевого та Шумів російські снайпери стріляють з об'єктів цивільної інфраструктури, аби спровокувати відповідь українських вояків і звинуватити потім у руйнуванні цивільних об'єктів. Про це в ефірі ток-шоу "Велика політика" повідомила кореспондентка "5 каналу" Ольга Калиновська.

"Так, справді ситуація загострюється. Якщо брати позиції поблизу окупованого Донецька, то там фактично з різних боків і біля Донецького аеропорту постійно чути гул техніки, його чути по ночах – тут ночі тихі на передовій, коли не стріляють. Хлопці розповідають, що їдуть трали – це означає, що на тралах везуть якусь важку техніку. А поблизу зруйнованого ДАП чути, як працюють танки – їх ховають у зруйнованих терміналах аеропорту", – розповіла вона.


"Якщо брати Шуми, Зайцеве – цей напрямок, то тут дуже активно працюють ворожі снайпери. Причому працюють вони з критичної цивільної інфраструктури і це робиться спеціально – провокують українських бійців, щоб вони стріляли в цивільну інфраструктуру і потім вони звинувачували наших військових, що вони руйнують водогін і так далі", – додала Калиновська.

"Щодо настроїв – насправді настрій абсолютно впевнений, абсолютно спокійний. У нас дуже професійна, прекрасна контрактна армія. Настрій в двох словах: не пропустять. Хлопці готуються, можна сказати, що вони вже готові – вони розробляють різні плани, проробляють різні ситуації, але жодної паніки тут немає, жодних зрадницьких настроїв не зустрічала, хоч і об'їхала достатньо велику лінію фронту. Все, що просять і кажуть передати офіційному Києву і взагалі українцям – що вони можуть бути спокійними – українська армія стримає ворога, якщо потрібно буде і якщо буде справді наступ, і не пропустить його далі. Армія може і здатна захистити свою країну і свій народ", – повідомила журналістка.

Дивіться повний запис програми "Велика політика":


Дивитись 15.20 хв.

Нагадаємо, 12 квітня в ОТУ "Північ" повідомили, що окупанти під виглядом українських армійців дистанційно замінували частину Зайцевого забороненою вибухівкою.

За матеріалами: 5.ua
Добавлено: 15-04-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх