РФ закриває Керченську протоку "через навчання"?

Про це повідомив військовий журналіст Андрій Цаплієнко. Але інформація про плани Росії перекрити на 5 місяців Керченську протоку ще не підтвердилася. Є шанс, що це "вкидання".

"За отриманою інформацією від служби капітана порту надіслано морський припис, винесений Росією щодо заборони проходження з 24 квітня року суден під іноземним прапором та військових кораблів іноземних держав Керченської протоки в напрямку Азовського моря у зв’язку із проведенням військових навчань РФ", - написав журналіст.

За інформацією Цаплієнка, термін скасування припису жовтень 2021 року.

"Крім отримання повного військового контролю над Азовом, вони ще економічно вбивають Маріупольський морський порт, який живе за рахунок транспортування вантажів іноземними суднами", - заявив він.

Глава "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" Клименко уточнив, що поки інформація здається російським "вкиданням". Швидше за все, з його слів, Москва таким чином намагається створити паніку і змусити компанії скасувати рейси в Маріуполь і Бердянськ. Це буде важким ударом по українських портів.

Проте, за словами експерта, впевненості з приводу планів РФ на Керченську протоку немає.

Раніше Росія вже неодноразово перекривала цей єдиний шлях для суден в Азовське море. "Від цих заклятих друзів можна чекати що завгодно", - визнав експерт.

Варто відзначити, що, за даними Цаплієнко, Росія вже почала розсилати листи про закриття Керченської протоки з 24 квітня і до жовтня 2021 року. Нібито причиною вказані вчення армії РФ.

'Якщо Москва піде на такий крок, це стане економічним трагедією для портів Маріуполя і Бердянська, які спеціалізуються на постачанні вантажів. За економіці України буде завдано важкого удару.

За матеріалами:  Telegram.
Добавлено: 15-04-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх