У Харкові одразу дві породіллі померли від короновірусу (ВІДЕО)

Діти померлих народилися здоровими, їх уже виписали додому

У Харківському пологовому будинку в один день померли дві породіллі. Це сталося ще 5 квітня, утім, розголос почався після допису у Facebook чоловіка однієї з померлих жінок, передає "5 канал".

Зазначається, що він звинувачує лікарів у тому, що ті пропустили момент, коли дружині стало гірше й ураження легенів стало фатальним. Крім того, наголошує, що пологовому не вистачає лікарів, інфекціоніст приходить лише час від часу. У міській раді факт смерті породілль підтвердили. Та запевнили, що обидві жінки були в украй тяжкому стані. Обом зробили кесарів розтин. Діти народилися здоровими, і їх уже виписали додому. Також заступниця міського голови спростувала нестачу лікарів і запевнила – медики зробили все, аби врятувати жінок. 

"Померли від коронавірусу, вони померли від легеневої недостатності. Вони не могли народити самі, тому що в них не було для цього достатньо дихання, по-перше, і по-друге, лікарі не могли очікувати, бо діти також страждали від легеневої недостатності в утробі. Це за весь карантин в нас два випадки, не зважаючи на те, що були тяжкі породіллі, тяжкі вагітні жінки", – зазначає заступниця міського голови з питань охорони здоров'я соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила, що у світі за минулий тиждень зросла кількість випадків зараження коронавірусом і смертей від нього. У звіті ВООЗ мовиться, що в цей час було зареєстровано понад 71 000 нових смертей. Це на 11% більше, ніж тижнем раніше.

Добавлено: 16-04-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх