Чехія звинуватила Росію в підриві складу боєприпасів і вбивстві двох громадян в 2014-му (ФОТО+ВІДЕО)

Організований російськими агентами вибух на складах боєприпасів у комплексі Врбетіце був найімовірніше здійснений для зриву постачання зброї, у тому числі в Україну. Через вибух на арсеналі в 2014 загинули двоє людей, руйнування призвели до збитків у сотні мільйонів крон

Правоохоронці Чеської Республіки запросили допомогу в пошуку двох осіб, які у жовтні 2014 року були на території Чехії.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на сайт поліції Чехії.

Зазначається, що розшук оголошено "у зв'язку з розслідуванням обставин тяжкого злочину".

За даними правоохоронців, розшукувані використовували щонайменше дві посвідки особи - російські паспорти на імена Олександра Петрова (13.07.1979 р.н.) та Руслана Боширова (12.04.1978 р.н.), а потім - паспорти громадянина Молдови на ім'я Миколи Попа (18.07.1979 р.н.) та Таджикистану - Руслана Табарова (23.10.1975 р.н.).

Всіх, хто бачив цих людей або знає що-небудь про їхнє пересування і діяльність у Чеській Республіці, просять повідомити правоохоронцям.

Також повідомляється, що 18 співробітників російського посольства, яких визнали членами російських спецслужб,  мають покинути Чехію протягом найближчих 48 годин.

Вибухи у Врбетіце сталися 16 жовтня 2014 року. Вибухнули, імовірно, десять тисяч кілограмів боєприпасів, включно з ракетами середньої дальності. Як наслідок, загинули дві людини. Причина вибуху залишалася невідомою, за однією із версій, він стався через недбалість робітників. пише 5.ua


Уряд Великої Британії дійшов висновку, що відповідальність за отруєння у Солсбері колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки, найімовірніше, лежить на Росії. Також повідомлялось, що постраждалих було отруєно нервово-паралітичною речовиною "Новачок", яку розроблено в РФ.

5 вересня 2018 року прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, яких підозрюють у спробі замаху на життя Сергія та Юлії Скрипалів у Солсбері: Олександр Петров та Руслан Боширов. Прем'єрка Великої Британії Тереза ​​Мей заявила: "Підозрювані в отруєнні Скрипалів є офіцерами ГРУ Генштабу РФ". Пізніше стало відомо, що справжнє ім'я Руслана Боширова - Анатолій Чепіга, а прізвище Олександра Петрова - Мішкін.

Нагадаємо, експолковник запасу ГРУ Сергій Скрипаль, який проживає у Великій Британії, засуджений у 2006 році за шпигунство на користь британських спецслужб, і його дочка Юлія 5 березня 2018 року постраждали унаслідок отруєння невідомою речовиною в торговому центрі міста Солсбері.

У січні 2019 року виконком Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) проголосував за внесення нервово-паралітичної речовини "Новачок" до переліку заборонених речовин, пише  УПЄП

Повідомляється, що МЗС РФ побачив "американський слід" в висилку Чехією російських дипломатів: Висловлюємо рішучий протест, приймемо відповідні заходи

Добавлено: 19-04-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх