У Туреччині представили матеріал, який знищує коронавірус протягом 30 хвилин

Турецька компанія Aksa Akrilik розробила волокно, яке "знижує життєздатність коронавірусу на 97,4% протягом пів години". Численні тести продемонстрували високу ефективність розробки. Новітній матеріал використовуватимуть для виготовлення текстилю.

Джерело: Daily Sabah

За словами вчених, волокно Everfresh не стирається та може знищувати вірус роками. Його можна застосовувати для виготовлення одягу або інших матеріалів, що використовуються в громадських місцях.

Як це працює

Цинк, який містить клітковину, має антимікробні властивості й може використовуватися у текстильному виробництві. У компанії стверджують, що їх волокно на основі цинку Everfresh може ефективно знищити вірус за пів години. Ймовірно, його використовуватимуть у виробництві захисних масок. Крім того, такий матеріал підійде для домашнього текстилю та одягу.

Це може бути особливо корисно для матеріалів, що використовуються у приміщеннях, таких як гуртожитки, готелі чи мечеті. Ми віримо, що це буде відповідати гігієнічним очікуванням користувачів,

– підкреслює менеджер з маркетингу компанії Атакан Кору.

Результати дослідження

Вчені з Національного інституту алергії та інфекційних хвороб (NIAID), що входить до складу Національного інституту охорони здоров'я США, виявили, що коронавірус може залишатися життєздатним та інфекційним у повітрі впродовж кількох годин, а на поверхнях – декілька днів.

Тести, проведені в рамках дослідження, показали:
  • якщо вірус потрапляє у повітря при кашлі або чханні, він може заражати людей щонайменше 3 години;
  • на пластику та нержавіючій сталі життєздатний вірус можна виявити через 3 дні;
  • на міді вірус деактивувався за 4 години;
  • на картоні вірус протримався до 24 годин.
За матеріалами: 24tv.ua
Добавлено: 19-04-2021, 09:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх