Берлін виступив із заявою: Росія таємно направила ракети на Німеччину - Берлін виступив із заявою

Міністерка оборони ФРН Аннеґрет Крамп-Карренбауер вважає, що Росія становить конкретну загрозу безпеці в Європі. Вона також похвалила стриману реакцію України.

У Німеччині занепокоєні військовою політикою і зростаючою агресією Кремля. Міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер попередила про реальні загрози для країн ЄС з боку Російської Федерації, пише DW.

"Нарощування Росією озброєнь і ведення нею війни в центрі Європі створили реальні загрози. Той, хто на це вказує, розуміє важливий політичний факт і вживає активних заходів безпеки", - коментує глава відомства.

Крамп-Карренбауер зазначила, що розміщення величезного війська і великого числа російської військової техніки на кордоні з Україною не призначені для формування довіри. Ймовірно, таким чином, Кремль домагається певної реакції західних партнерів.

Більш того, Росія розгорнула ракети, які можуть досягти Німеччини в режимі, не передбачає раннього оповіщення. Іншими словами, у Берліна не буде часу, щоб відреагувати на загрозу і врятувати життя людей.

Міністр оборонного відомства ФРН зазначила, що Москва порушила договору про контроль над озброєннями і таємно пішла на провокацію.

Раніше російські спецслужби назвали причетними до ПП на складах озброєння в Чехії. Ця інформація спровокувала черговий протест під стінами посольства РФ в Празі.

А колишній глава МЗС України Павло Клімкін вважає, що порив військового складу на території країни-члена НАТО повинен отримати відповідну оцінку.

Раніше Президент Франції Еммануель Макрон звернувся до Росії з-за загрози Україні і закликав Кремль відвести війська від українського кордону, припинивши ескалацію. За його словами, подібна ситуація вкрай неприйнятна і якщо почнуться нові операції на українській території, Захід не стане цього терпіти.

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 19-04-2021, 14:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх