Підрозділи СБУ по всій Україні перевели в режим підвищеної готовності

В Україні Служба безпеки перевіряє всю інформацію, яка може становити загрозу національній безпеці держави. Відомство перевело в режим підвищеної готовності підрозділи в усіх регіонах.

Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко в коментарі "Укрінформу". За його словами, ескалація збройного протистояння з РФ та нарощування агресивної риторики з боку країни-агресора спонукають силовиків до адекватних заходів протидії.

"Служба безпеки не лише бореться з наслідками проблем, а запобігає їм, діючи на випередження. Тому, звичайно, СБУ постійно моніторить, аналізує та перевіряє всю інформацію, яка може свідчити про загрози державній безпеці України. Ми адаптуємо свою роботу залежно від актуальних викликів часу. Водночас значна її частина може бути непублічною", – пояснив він.

Дехтяренко зазначив, що в режим підвищеної готовності на сьогодні переведені співробітники СБУ в усіх областях, а не тільки в прикордонних. Також посилено контррозвідувальну та оперативно-розшукову складові діяльності Служби. У більшості регіонів вже проводяться чи невдовзі пройдуть заплановані масштабні антитерористичні навчання.

Речник підкреслив, що СБУ цілодобово докладає всіх зусиль, щоб українці були максимально захищеними. Коментуючи можливі провокації на травневі свята, про які писали деякі ЗМІ, Дехтяренко наголосив, що право громадян на мирні зібрання є невід’ємною частиною демократії, проте вони мають відбуватися в межах закону і з урахуванням складної епідситуації та карантинних обмежень, які діють у регіонах.

Він нагадав, що країна-агресор проводить інформаційні спецоперації з метою поширення панічних настроїв в українському суспільстві, а також може провокувати акції протесту й заворушення.

"Варто пам’ятати, що сьогодні наша країна змушена протистояти проявам гібридної війни з боку РФ. І йдеться, зокрема, про інформаційні спецоперації, поширення панічних настроїв, провокування акцій протесту і заворушень. Все це – окремий напрям роботи російських спецслужб. Ми це чудово розуміємо і протидіємо. Не лише під якісь конкретні дати, а системно", – підсумував Дехтяренко.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше в СБУ показали, як протидіють гібридним інформаційним загрозам України. З початку року кіберфахівці Служби локалізували майже 350 потенційних атак.

За матеріалами: OBOZREVATEL
Добавлено: 20-04-2021, 11:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх