Меркель висловилася про Донбас і транзит газу через Україну

"Ситуація більш ніж тривожна"

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що ситуація в Білорусі, на сході України, в Криму та інших регіонах пострадянського простору викликає у неї сильну стурбованість. Політик торкнулася подій на кордонах України в відеозверненні до учасників весняної сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Якщо подивитися на зовнішні кордони Європи, то нам стане очевидно, що і сьогодні світ і безпеку, стабільність і процвітання не є чимось самим собою зрозумілими. Ситуація в Білорусі, на сході України і в Криму, в Придністров'ї, Південній Осетії, Абхазії, Нагірному Карабасі і, звичайно, в Сирії та Лівії більш ніж тривожна.

Меркель підкреслила важливість збереження транзиту російського газу через Україну. При цьому вона визнала, що навколо "Північного потоку - 2" йде "політична боротьба".

Ми виступили за те, щоб Україна залишалася країною - транзитером російського газу. Я знаю, що є розбіжності з приводу "Північного потоку - 2". Ми тут, можливо, бачимо конфлікт, який набагато ширше і зосереджений на питанні, якою мірою ми хочемо підтримувати торгівлю з Росією, насамперед в енергетичній сфері. Німеччина прийняла рішення на користь будівництва "Північного потоку - 2". Але це політична боротьба, яку багато хто оцінює інакше.

Канцлер ФРН визнала, що зараз "дуже багато конфліктів, які ускладнюють відносини" з Росією. При цьому вона вважає, що, незважаючи на наявні розбіжності, потрібно підтримувати діалог з Росією.

Нагадаємо, що в ході останньої телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала скоротити військову присутність біля кордонів України. пишуть  Подробиці

Добавлено: 20-04-2021, 13:02
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх