У Раді Європи зробили важливу заяву про підтримку України в умовах агресії РФ

Олексій Гончаренко, нардеп від "Європейської солідарності", під час засідання Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) поставив запитання генеральній секретарці Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич про те, як РЄ може не допустити повномасштабної війни Росії проти України та що вона робитиме, якщо це все ж станеться.

У відповідь генсек заявила, що РЄ не займається питаннями безпеки, а більше стурбована гуманітарним питанням та дотриманням прав людини. Про це Гончаренко написав у своєму Telegram-каналі (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Пейчинович-Бурич додала, що Рада Європи підтримує суверенітет України та виступає за здійснення Мінських угод, а також використовує дипломатичні канали, аби не допустити ескалації конфлікту.

"Заява Марії Пейчинович-Бурич справді дуже важлива, тому що нарешті ми добилися від Ради Європи чіткої заяви на підтримку України", – зазначив Гончаренко.

Нагадаємо, українська делегація на сесії ПАРЄ збирала підписи під заявою про провокації Російської Федерації, яка стягує війська до кордонів нашої країни. Документ уже підтримали представники Литви, Латвії, Естонії, Польщі, Швеції, Грузії, Румунії та Азербайджану.


Як повідомляв OBOZREVATEL:
  • Нардеп Олексій Гончаренко отримав жорстке зауваження від президента Парламентської асамблеї Ради Європи Хендріка Демса. Це трапилося під час демонстрації простреленого на Донбасі прапора.
  • Згодом стало відомо, що Демс висловив готовність спостерігати за виборами у нелегітимну Держдуму Росії у вересні. Вони, зокрема, відбудуться і в тимчасово окупованому Криму.
За матеріалами: OBOZREVATEL
Добавлено: 21-04-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх