США і не припускали, що один санкційний пакет відразу змінить поведінку Росії – Псакі

США не розраховували, що Росія змінить свою поведінку після введення санкцій, але вона має розуміти, що її дії не залишаться безкарними. Про це заявила прессекретарка Білого дому Джен Псакі на брифінгу 21 квітня, повідомила пресслужба адміністрації американського президента.

Псакі: Санкції надсилають чіткий сигнал, що поведінка є неприйнятною і не може тривати

"Наші санкції у багатьох випадках було введено в координації з нашими європейськими партнерами і союзниками, тому що ми твердо дотримуємося думки світової спільноти, що дії повинні мати наслідки. Ми ніколи не очікували і не прогнозували, що один пакет санкцій чи який-небудь окремий санкційний пакет негайно змінить поведінку, але він надсилає чіткий сигнал, що поведінка є неприйнятною і не може тривати", – заявила Псакі.

Контекст:
  • 15 квітня США ввели новий пакет санкцій проти Росії. Вони торкнулися 32 осіб, причетних до втручання у вибори президента США 2020 року, і шести технологічних російських компаній, які надають кіберпідтримку російським спецслужбам, повідомили в Білому домі.
  • Окрім того, міністерство фінансів США видало директиву, яка забороняє американським фінансовим інститутам безпосередньо купувати боргові зобов'язання, випущені Центробанком, Фондом національного добробуту РФ або міністерством фінансів після 14 червня 2021 року.
  • Також США вирішили вислати із країни 10 співробітників російського посольства у Вашингтоні. За даними Білого дому, серед них є представники російських спецслужб.
  • Росія у відповідь опублікувала список американців, яким заборонили в'їзд на територію країни. Серед них – генпрокурор США Меррік Гарланд і директор ФБР Крістофер Рей.
За матеріалами: Гордон
Добавлено: 22-04-2021, 10:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх