Українські політологи і експерти про звернення Путіна до Федеральних зборів (ВІДЕО)

У Росії відбулось звернення президента до Федеральних зборів. Водночас про Донбас та ескалацію конфлікту Володимир Путін не згадав взагалі, що може мати негативні наслідки для окупантів. Військовий експерт Олег Жданов заявив, що повномасштабний наступ Росії на територію України є політичним самогубством для Володимира Путіна. Зокрема, у Кремля немає для цього сил та засобів.

Путін говорив лише про минуле – Віктора Януковича зокрема, а про сепаратистські організації на Донбасі взагалі не мовилося. Про це розповів політолог Володимир Фесенко.

Це (те, що Путін не згадав про Донбас – 24 канал) відносно добра новина, але велике розчарування для сепаратистів, російських імперців", – зазначив політолог.

Володимир Фесенко зазначив, що окупанти чекали закликів на "підтримку" Донбасу і войовничої риторики. Проте питання залишається на паузі, і ймовірніше, це означає, що торги із Заходом, зокрема із США продовжуються, додав він.

Путін порушив логіку дипломатії

Водночас політолог сказав, що червоні лінії та ракети, про які згадував Путін – це демонстрація сили та намагання Путіна торгуватись із Заходом з позиції сили. 

Поняття червоних ліній в дипломатії має публічний характер. Коли згадують про червоні лінії, про них мають знати всі, неприпустимо, коли хтось сам суб'єктивно визначає, де та червона лінія – це не логіка дипломатії,

– зауважив Володимир Фесенко. 

Довідка. Президент Росії під час звернення до Федеральних зборів пригрозив відповіддю тим, хто "перетне червоні лінії". Проте про які саме "лінії" мовиться, він не сказав.

Фесенко прокоментував промову Путіна: дивіться відео


Путін виступив з промовою до Федеральних зборів: що сказав про Україну
  • 21 квітня Володимир Путін виступив з промовою до Федеральних зборів, він підняв тему України у контексті протестів у Білорусі, згадав також про президента-втікача Януковича.
  • Щодо санкцій, які ввели щодо Росії Євросоюз, США та Канада, він зазначив, мовляв, вони незаконні та грубі. 
Розвідка інших країн також не бачить критичного накопичення російських військ для повномасштабного вторгнення. Як він зауважив, поблизу українських кордонів немає й скупчення ударного угруповання.

За словами Жданова, Росія переміщувала 2 військові частини для того, щоб в Україні виникла паніка. Він припустив, що це було демонстраційною поведінкою, аби показати свою силу. 

Для Путіна є політичним самогубством розв'язати сьогодні відкриту війну проти України,

– наголосив експерт.

Однак він зазначив, що єдиним місцем, де Росія наразі безкарно веде проти української держави війну, є окремі райони Донбасу.

Чи відкриє Кремль другий фронт

Військовий експерт зауважив, що російські бойовики не відкриватимуть фронт зі сторони окупованого Криму. Як розповів Жданов, на здійснення масштабної морської десантної операції в Росії немає сил та засобів.

Зважаючи на це, особливої загрози там не існує, адже Україна може відбити таку вірогідність.

Наразі будь-які дії російського солдата чи з білоруського кордону, чи з російського, чи з Криму в бік України – це війна", – наголосив Жданов. 

Експерт також зазначив, що в разі нападу світ буде змушений розірвати всі стосунки з країною-агресором, яка розв'язала війну на європейському континенті. 

Розв'язання війни проти України є політичним самогубством для Путіна.


Далеко не всі ще розуміють, що “замирити” Путіна шляхом поступок та компромісів неможливо. Йому завжди буде мало. Доводиться повторювати цю аксіому знову і знову, розповіла Зеркаль 


За матеріалами: 24tv.ua
Добавлено: 22-04-2021, 14:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх