Тіла померлих спалюють просто неба: у Індії критична ситуація з короновірусом (ВІДЕО)

Другий день поспіль Індія встановлює нові рекорди за новими випадками коронавірусу

Другий день поспіль Індія встановлює рекорд нових хворих на коронавірус. За останню добу недугу підхопили 332 тисячі людей. Понад 2 тисяч померли. Лікарні переповнені. Ліжка розставляють біля шпиталів. Не справляються і крематорії. Тіла померлих від коронавірусу спалюють просто неба. Про новий осередок пандемії знає журналістка "5 каналу" Христина Катарина. 


Масові згарища й гори попелу. В індійських крематоріях не згасає вогонь. Трупарні переповнені померлими від коронавірусу. Через брак місця волонтери облаштовують саморобні морги просто неба.

"Це в чотири рази страшніше, ніж сам коронавірус. Ніхто не був свідком того, що бачив я. На моїх очах кремували дітей, яким 5 років, 15 років. Тут спалюють 25-річних та молодят. У мене розривається серце, коли бачу, як кремують маленьких дітей – так багато з них помирають, і ніхто цього не бачить", – каже волонтер Джітендер Сінґх.

Місць бракує не лише для померлих, а й для живих. У лікарнях критична ситуація – немає вільних ліжок. Під стінами шпиталів – колони карет швидкої та чергують родичі хворих.


Пацієнтам не вистачає кисню. Особливо гостра нестача запасів оксигену у столиці та західному штаті Махараштра – найбільших осередок недуги. Сусідні регіони відмовилися постачати кисневі балони до Нью-Делі – бережуть їх для власних потреб. Вантажівки з оксигеном не встигають дозаправлятися. Заводи з виробництва О2 працюють цілодобово, на вдвічі більшій потужності. Армійці везуть кисень у балонах і навіть цистернами-ваговозами.

"Оксигену катастрофічно не вистачає. У нас обмаль рідини. Адміністрація сказала не постачати кисень нікому, крім двох шпиталів. Люди приходять зі своїми балонами, але ми змушені їм відмовляти, бо такі інструкції уряду", – каже керівник заводу з виробництва кисню Пракаш Чанд Тіварі.

Кілька днів поспіль Індія б'є світові рекорди нових випадків заражень. Частково блискавичний спалах хвороби пов'язують з індійським штамом коронавірусу. Його називають "подвійним мутантом" – він більш заразний та стійкий до антитіл. Утім більшість фахівців звинувачують в епідемічній кризі владу. У розпал пандемії уряд не гребував проводити велелюдні передвиборні мітинги, а ще дозволив релігійний фестиваль. Минулого тижня сотні тисячі людей занурилися у священну ріку Ганг. І навіть після катастрофічно високого рівня смертності влада не поспішає з обмеженнями. Локдаун штатам наказали запроваджувати лише в крайньому разі.

Надію покладають на вакцинацію. Втім натепер хоча б одне щеплення отримали всього 8% індусів. 

Шість сотень апаратів штучного дихання надсилає до Індії Велика Британія. Про таке рішення повідомив міністр закордонних справ країни Домінік Рааб. 

За матеріалами: "5 канал"
Добавлено: 27-04-2021, 08:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх