Гончаренко позбавили права виступати в ПАРЄ на три місяці: "За доносом Толстого ..."

Депутат Верховної Ради України заявив, що його позбавили права на виступи на три місяці через скарги російської сторони.

Народний депутат України від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко заявив, що його позбавили права на виступ в Парламентській асамблеї Ради Європи на три місяці. Про це політик написав на своїй сторінці в Facebook, інформує Діалог.UA.

Ми нагадаємо, що український нардеп викликав у російської делегації в ПАРЄ роздратування після одного з виступів. У ньому Гончаренко закликав росіян вийти на протести проти Путіна і ліквідувати його режим. Не залишив Гончаренко без уваги і Петра Толстого: він назвав російського політика "антисемітом", нагадавши про скандальне висловлювання останнього про роль євреїв в історії Росії початку XX століття. Крім цього, Гончаренко назвав Толстого українофобом і негідником.

У відповідь на це Толстой написав скаргу на Гончаренко, назвавши його слова "мовою ненависті" (англійською мовою - "hate speech"). Крім того, Толстой називав Україну "фейковий недостраной" в ефірі пропагандистської передачі "60 хвилин".

Ще російський політик пригрозив виходом РФ зі складу Парламентської асамблеї Ради Європи.

Через рішення ПАРЄ Гончаренко звернувся до небайдужих українців з проханням про підтримку. "Давайте проявимо солідарність і нагадаємо Європі про те, що в Україні йде війна, а Путін є вбивцею", - заявив Гончаренко.

На заклик Гончаренко відгукнулося чимало користувачів соцмереж: вони написали в коментарях до записів на сторінці в Facebook ПАРЄ про неприпустимість такого роду дій по відношенню до політика. Гончаренко опублікував на своїй сторінці в Facebook фото і свого опонента Петра Толстого: він був з табличкою зі словами на англійській мові: "Дайте Гончаренко сказати".

"Всі ми помиляємося", - написав народний депутат України, проте не виключено, що це був тролінг з боку російського політика.

Раніше ми повідомляли, що Петро Толстой оголосив Україну частиною Росії і назвав її нинішній стан "гангреною", яку Росія буде "оперувати".

За матеріалами:  "Діалог.UA"
Добавлено: 28-04-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх