Бойовики знищили камеру ОБСЄ та обстріляли з під неї українські позиції

Окупанти встановили свої відеокамери на території шахти "Октябрьская". Перед цим вони вивели з ладу систему відеоспостереження ОБСЄ, розташовану там же ж.

Джерело: ООС

Все це відбувалося на території тимчасово непідконтрольного Україні Донецька. Фахівці моніторингової місії виявили цей факт 19 квітня.

Оператори ОБСЄ були змушені відімкнути від моніторингу своє обладнання. Водночас окупанти намагаються використати вигідне тактичне положення шахти.

Вони не тільки ведуть спостереження на великій відстані за позиціями ЗСУ України, а й обладнали поблизу щогли вогневу позицію мінометів.

Обстріл позицій ЗСУ

Зранку 27 квітня бойовики обстріляли українські позиції саме з району "Октябрьскої". Тоді у бік позицій ЗСУ вони випустили 22 міни з міномета калібру 120 міліметрів.


Схема обстрілу позицій ЗСУ / Карта ООС

Окупанти також застосували протитанковий ракетний комплекс. Військовий ЗСУ через це отримав поранення. Корегування вогню здійснювалось із застосуванням ворожого безпілотника.

Окупанти намагаються спровокувати ЗСУ

У фейсбуці ООС наголосили, що зухвалі дії проросійських найманців свідчать про їх небажання дотримуватися Мінських домовленостей.

А також – намагання за будь-яку ціну спровокувати Збройні сили України на вогонь у відповідь в напрямку Донецька,

– мовиться у повідомленні.

Саме цим пояснюються факти ведення окупантами вогню з районів міста, що почастішали у другій половині квітня і зафіксовані Українською стороною СЦКК, додали там.

Зверніть увагу! За фактами грубих порушень режиму припинення вогню українська сторона СЦКК направила докази моніторинговій місії ОБСЄ.

За матеріалами: 24tv.ua
Добавлено: 28-04-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх