Олександр Старух відвідав легендарний морський буксир "Корець"

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух відвідав морський буксир «Корець», легендарний корабль який свого часу покинув Севастопольську бухту. 

Під час візуту він зустрівся з командуванням дивізіону надводних кораблів ВМС України та обговорив питання, пов'язані із розбудовою військово-морської бази "Схід". Саме у Бердянську з 2018 р. базується "Корець".

- 19 вересня 2018 року розпочався перехід буксира з Одеси. 25 вересня він прибув до Бердянська.Нарощуємо свої військові можливості.  Морський буксир "Корець" виконує завдання в Азовському морі з пунктом базування в Бердянську. Зараз наш недружній сусід також нарощує свої можливості в Азовському морі. Тому ми завжли напоготові - дати гідну відсічь. Всі кораблі та катері в справному стані. І готові до виконання бойових задач, - наголосив командир дивізіону надводних кораблів ВМС України Максим Носенко.

- Наші прикордонники вийшли з Криму першими. Щодо російських кораблів, то командир загону розповідав,  буває так часом, що зустрічається з людьми, з якими тоді служили і які зрадили присязі, -  розповів Олександр Старух після спілкування з військовими моряками та прикордонниками. 

- Щоденно вони бачать ці кораблі. Потрібно бути готовим до будь-чого в будь-який момент. Знаємо, що ситуація трохи заспокоїлась, але це дає воєнним розслаблятися. На сьогоднішній день, щоб створити нормальні умови для наших військово-морських сил у Бердянську за дорученням Президента розбудовується військово-морська база, штаб військово-морського флоту і відповідно ми обговорили ті проблемні питання, які є в реалізації цього проєкту – військовій, будівельній, які торкаються життя військових.

За американською програмою поставили  житлові будинки, очікується французські швидкісні кораблі для прикордонної  охорони, ремонтуються і будуються наші кораблі, тому потужність на Азовському узбережжі наших військово-морських сил буде невпинно зростати. А нам всім від цього буде спокійніше спати, - підкреслив очільник ЗОДА.

Довідка: Морський буксир "Корець" проєкту 745  був побудований на Ярославському суднобудівному заводі у 1973 році. Після спуску на воду він увійшов до складу Чорноморського флоту, де брав участь у багатьох операціях, як у Чорному морі, та і за його межами. Після розподілу Чорноморського флоту СРСР між Україною та Росією  був включений до складу Військово-морських сил Збройних Сил України, де отримав нову назву – “Корець”, на честь українського міста на Рівнинщині. 

Тривалий час він перебував у Севастопольській бухті, але з початком анексії Криму покинув  ці води. З того часу корабель виконав безліч навчальних та бойових завдань, пише сайт "Мілітарний".  Одним з перших катер розпочав виконувати завдання розвідки в північно-західній частині Чорного моря, брав участь у підйомі затонулих об'єктів, здійснював конвоювання та супроводження затриманих суден, був учасником міжнародних навчань та державних випробувань малих броньованих артилерійських катерів, закривав морські райони стрільб. 
Добавлено: 9-05-2021, 15:33
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх