Коментар політика на погляд Кремля стосовно історії Другої світової війни

Не сперечайся з дурнем. Нехай божеволіють як можуть.

Україна має відзначати День перемоги над нацизмом, не озираючись на Росію, яка перетворює святкування на "токсичну історію", оскільки мільйони українців загинули під час Другої світової війни.

Таку думку висловив в ефірі програми "Реальна політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Україна 24" глава Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович, передає Цензор.НЕТ.


"У боротьбі за ці святкування потрібно пам'ятати: не сперечайся з дурнем, він все одно задавить тебе досвідом у цій справі. Тому не треба про це сперечатися, мається на увазі Росія в суперечці за свята. І друге, що важливо сказати - Україна має право відзначати перемогу не через те, що Путін хоче відібрати або Путін все це перетворює на токсичну історію, а через 8 млн наших людей, які загинули заради перемоги над нацизмом. 8 млн людей загинули, це найважливіший аргумент", - підкреслив Дробович.

Коментуючи офіційну російську точку зору про День перемоги, глава УІНП зазначив: "Бог з ними, з росіянами. Нехай божеволіють як можуть. Офіційна держпропаганда так налаштована, що вони самі себе отруюють, це їхня справа. Наша справа - в суперечках з ними не бути покусаними цими токсичними практиками, не приймати їх".

Раніше ЗМІ РФ повідомили, що Путін "обмовився" на Параді Перемоги в одному слові - сенс всієї промови змінився. Російські ЗМІ запевняють, що президент РФ Володимир Путін під час урочистого виступу на Параді Перемоги неправильно прочитав важливе слово. 

"У найважчий час війни, у вирішальних битвах, визначили результат боротьби з фашизмом, наш народ був один, один на великотрудному, героїчне і жертовному шляху до перемоги". Він по суті цими словами приватизував перемогу над нацизмом.

Також повідомлялось , що через правопорушення під час святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Україні співробітники Нацполіції склали 22 адмінпротоколи та завели 13 кримінальних справ.

За матеріалами:  "Диалог.UA"
Добавлено: 11-05-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх