Українська лікарка попередила про інфекції, що провокують "лонгкоронавірус"

Лікар пояснила причини постковідної епідемії "чорної цвілі" в Індії. В Індії після лікування ковіду в людей розвиваються грибкові інфекції. Таке явище виникає внаслідок лікування стероїдами й антибіотиками. В Україні, на відміну від Індії, за таких обставин частіше виникають кандидози.

У пацієнтів із COVID-19 можуть розвиватися так звані посткоронавірусні грибкові інфекції, які дають серйозні ускладнення на здоров'я і можуть затягнути процес одужання.


З попередженням виступила лікарка-інфекціоністка Тетяна Логінова. В ефірі каналу "Україна 24" вона прокоментувала інформацію про те, що в Індії перехворілі на коронавірус почали інфікуватися рідкісним "чорним грибком" (мукормікоз).

"Люди лікувалися не тільки стероїдами, але й антибіотиками. Останні також дають дисбіоз організму. У цьому разі ці грибкові інфекції можуть розвиватися на тлі антибіотикотерапії плюс кортикостероїди, які пригнічують запальні процеси", – пояснила фахівчиня.

Вона підкреслила, що мукормікоз дійсно може вражати не тільки очі й носову порожнину, а й легені. Це дуже серйозна посткоронавірусна інфекція, яка затягує одужання від COVID-19.

"Це вже буде ускладнений "лонгкоронавірус", і вимагатиме дуже ретельного антимікотичного лікування спеціальними препаратами", – зазначила Логінова.

За її словами, в Україні найчастіше трапляються дисбактеріози, що викликані грибами Candida albicans і Aspergillus. Такі інфекції переважно бувають у людей із ослабленим імунітетом, а також у веганів.

"Тому що не утворюються повноцінні антитіла. Ми завжди наполягаємо на тому, щоб люди харчувалися гідно, щоб були повноцінні білки в раціоні", – додала лікарка.

Як повідомляв OBOZREVATEL, лікар із Індії показав довгий кров'яний тромб, який видалили у хворого на коронавірус. За словами медика, утворення тромбів теж є одним із наслідків COVID-19.


 За матеріалами: OBOZREVATEL, КореспонденТ.net
Добавлено: 11-05-2021, 09:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх