На Банковій назвали ключову тему переговорів Зеленського та Путіна

За словами Єрмака, деякі питання стосовно війни в Донбасі «правильно обговорювати саме на найвищому рівні».

Ключовою темою зустрічі президентів України та РФ Володимира Зеленського та Владіміра Путіна буде аналіз виконання домовленостей, досягнутих на нормандському саміті в Парижі, повідомив голова ОП України Андрій Єрмак.

«Ми бачимо, що принципові речі гуманітарного характеру і в сфері безпеки досі не реалізовані. Є й інші питання, які правильно обговорювати саме на найвищому рівні», - зазначив Єрмак в бесіді з «РБК-Україна».

Зустріч лідерів нормандської четвірки відбулася в грудні 2019 року, за кілька місяців після інавгурації Зеленського. Відтоді зустрічі в нормандському форматі на рівні голів держав не проводилися.

У відеозверненні, поширеному 20 квітня, Зеленський публічно запропонував Путіну зустрітися у Донецькій або Луганській областях. 22 квітня президент Росії Владімір Путін заявив, що готовий зустрітися з українським колегою Володимиром Зеленським у Москві, але тільки для обговорення російсько-українських відносин.

Путін запропонував Зеленському для обговорення ситуації на сході України спочатку зустрітися з ватажками «Л-ДНР». Прямі переговори з контрольованими Росією терористами і визнання їх суб'єктності є категорично неприйнятним для України.

Багато експертів сходяться на думці, що зараз перед Україною відчинене вікно можливостей. І за цей короткий період потрібно домагатися не зустрічі Зеленського з Путіним - максимум дипломатичних зусиль необхідно кинути на американський напрямок - поки у Вашингтоні нова адміністрація тільки думає над своїми стратегіями щодо Росії і України, поки тільки готується зустріч Байдена і Путіна. 

За матеріалами: ZN.UA
Добавлено: 13-05-2021, 09:53
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх