Ляшко закликав громадян не робити тести на антитіла до Коронавіруси без гострої необхідності

"Це виключно маркетинговий хід"

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко закликав не робити тести на виявлення антитіл до коронавируса без крайньої необхідності і не пов'язувати наявність або відсутність таких антитіл до дії вакцини проти COVID-19.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це він сказав в ході прямого ефіру в Інстаграмі "Радіо Свобода", відповідаючи на запитання глядачів про те, чому після щеплення не були виявлені антитіла.

"Це (вакцинація. - Ред.) Не є показником для проведення якихось досліджень на антитіла. Це виключно маркетинговий хід, і не потрібно бігати робити після перенесеної хвороби або після проведеної вакцинації, якщо ви тільки не потрапляєте в певну категорію, коли вам рекомендується це зробити для проведення досліджень. Крім гуморального імунітету, є ще клітинний імунітет і відсутність або наявність антитіл, яке може досліджувати той чи інший тест-система в тій чи іншій лабораторії - це не свідчення того, що вакцина працює або не працює ", - сказав Ляшко.

Головний санлікар додав, що після проведення щеплення імунітет формується, проте метод, яким визначалися антитіла, може цього не зафіксувати.

В Україні різко зросла кількість щеплень від COVID-19 другий дозою, про що свідчать дані, оприлюднені 12 травня на сайті Ради національної безпеки і оборони України. Всього в Україні хоча б першою дозою вже вакцинували близько 900 тис. чоловік.
Добавлено: 13-05-2021, 10:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх