Україна може обміняти Медведчука на бранців Кремля: гучна заява РНБО

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов припускає, що Україна може обміняти кума президента Росії Віктора Медведчука на українців, які нині перебувають у російському полоні.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода Слова Савіка Шустера", пише Depo.ua.

Відповідаючи на запитання, чи можливий обмін народного депутата Віктора Медведчука на українських патріотів, яких тримають в російських тюрмах, Данілов сказав: "Це рішення ухвалює президент України. Я думаю, що якщо буде така можливість, то ми залюбки це зробимо".

Відомо, що українська сторона в межах ініціатив з обміну полоненими на Донбасі просить повернути майже 100 людей. Їхнє місцезнаходження встановлено і вони підтверджені. Україна передала списки на обмін ще у червні 2020 року одразу після домовленостей політичних радників. Відповідно до процедури ці списки щомісяця подаються до ОБСЄ.

Нагадаємо, що 13 травня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета.

Його звинуватили у кількох епізодах, які можна кваліфікувати як "антиукраїнська діяльність". Зокрема, йшлося про родовище "Глибока", документацію щодо якого Медведчук передав окупантам, зекономивши їм роки й гроші, які вони б витратили на розробку цього родовища самостійно.

Також голова СБУ Іван Баканов звинуватив Медведчука у передачі на Росію секретної інформації про прихований підрозділ ЗСУ. Крім того, Медведчук, за словами Баканова, намагався створити цілу мережу із завербованих на Росії українців, щоб вести через них російську пропаганду на території України.

 А Венедіктова ззаявила, що прокуратура буде оскаржувати домашній арешт Медведчука. «Я буду, звичайно, йти далі», – сказала Венедіктова про справу Медведчука 

За матеріалами:  Depo.ua
Добавлено: 15-05-2021, 11:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх