Світові авіакомпанії припинили польоти до Ізраїлю (ВІДЕО)

Наразі ізраїльскі компанії єдині, хто здійснюють рейси за кордон.

Світові авіакомпанії припинили польоти до Ізраїлю

Іноземні авіакомпанії скасували свої польоти до Ізраїлю та назад через обстріли в секторі Гази, залишивши ізраїльські компанії єдиними, які виконують рейси за кордон, повідомляє Times of Israel.

У суботу Fly Dubai і Etihad Air, два авіаперевізники, що виконують польоти до Об'єднаних Арабських Еміратів, призупинили свою діяльність. Вони приєдналися до багатьох інших авіакомпаній, які скасували рейси за останні кілька днів.

Авіакомпанії вирішили призупинити польоти, незважаючи на те, що Ізраїль минулого тижня домовився про перенаправлення деяких вхідних рейсів з аеропорту Бен-Гуріон, головного міжнародного терміналу, на посадку в аеропорту Рамон на півдні країни.

Скасування стосується рейсів, які здебільшого були заплановані на вівторок. Проте багато авіакомпаній все ще мають рейси, заплановані з 19 травня.

Нагадаємо, що 7 травня після закінчення молитви на Храмовій горі в Єрусалимі віруючі палестинці закидали камінням ізраїльських силовиків, які застосували гумові кулі, світлошумові гранати і сльозогінний газ.

Бойовики організації ХАМАС, що контролює сектор Газа, зробили масований ракетний обстріл Ізраїлю. У відповідь ізраїльські військово-повітряні сили завдали авіаудари по цілях в Секторі Газа.

За тиждень збройного конфлікту в Секторі Газа були вбиті 149 палестинців, четверо з них - за останню добу. Ізраїль повідомляє про 10 загиблих зі свого боку.

15 травня стало відомо, що з Сектора Гази чекають евакуації близько 120 українців у зв'язку із загостренням ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Папа Римський Франциск у неділю відреагував у проповіді на загострення подій на Близькому Сході. Глава католицької церкви закликав зупинити «гуркіт зброї» в Ізраїлі та Смузі Гази.

«З величезною тривогою слідкую за тим, що діється на Святій Землі. В ці дні взяли верх жорстокі збройні сутички між Смугою Гази та Ізраїлем, загрожуючи перетворитися у спіраль смерті та знищення. Величезна кількість людей зазнали поранень, багато невинних загинули. Між ними є також діти, і це жахливо та неприйнятно. Їхня смерть є знаком того, що відсутнє бажання будувати майбутнє, але – знищити його», – сказав папа Франциск.

Понтифік також вказав на зростання насильства та ненависті, що охоплює різні міста Ізраїлю і «завдає глибоких ран братерству та мирному співжиттю між громадянами».


ПО МАТЕРIАЛАМ: ZN.UA, Радіо Свобода
Добавлено: 17-05-2021, 07:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх