Загострення на Близькому Сході: на західному березі річки Йордан почалися зіткнення (ВІДЕО)

Зіткнення сталися одразу в кількох районах.

Десятки людей постраждали під час масштабних зіткнень на західному березі річки Йордан.

Зіткнення пропалестинських демонстрантів з ізраїльською поліцією сталися одразу в кількох районах. Чи не найсерйозніші відбулися на околиці міста Рамалла під Єрусалимом. За даними палестинської сторони, там від вогнепальних поранень загинуло троє людей, а постраждало більше семи десятків.

В Ізраїлі кажуть, що солдати відкрили вогонь під Рамаллою після того, як їх обстріляли, а також двох військових шпиталізували.


Петарди і стрілянина - десятки людей постраждали під час масштабних зіткнень на Західному березі річки Йордан. Зіткнення пропалестинських демонстрантів з ізраїльською поліцією сталися одразу у кількох районах. Чи не найсерйозніші - на околиці міста Рамалла під Єрусалимом - за даними палестинської сторони, там від вогнепальних поранень загинуло троє людей, а постраждало більше семи десятків.  

Слід зауважити, що палестинські бойовики продовжують обстріл ізраїльської території. Від початку конфлікту вони випустили понад 3,5 тис. ракет. Ізраїльтяни відповідають бомбардуваннями і повідомляють про знищення сотень будинків у Газі. Від початку конфлікту загинуло 215палестинців, зокрема, 61 дитина, а також 12 ізраїльтян, серед яких двоє дітей.

Як повідомлялося, Сполучені Штати закликали Ізраїль згорнути операції у Секторі Гази. Про це з посиланням на джерела в адміністрації президента Байдена пише AP. За даними агентства, у Білому домі пішли далі, ніж про це заявляли публічно. Зокрема, у повідомленні про телефонний дзвінок між президентом США та прем'єром Ізраїлю зазначали, що Джо Байден підтримав припинення вогню. Уиім, не йшлося про те, Сполучені Штати у спілкуванні з ізраїльськими посадовцями закликають Ізраїль покласти край бойовим діям. 

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 19-05-2021, 10:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх