Північна Македонія оголосила персоною нон грата дипломата РФ: подробиці

Російському дипломату наказано покинути країну протягом наступних семи днів.

Влада Республіки Північна Македонія оголосили персоною нон грата співробітника дипломатичної місії Російської Федерації і зобов'язали того покинути країну. Про це повідомляє Діалог.UA з посиланням на македонське видання МКД.

Російського посла в Скоп'є викликали в Міністерство закордонних справ Македонії та вручили ноту, в якій говорилося про депортацію дипломата з країни відповідно до статті 9 Віденської конвенції про дипломатичні зносини. Відзначається, що співробітник російської дипломатичної місії повинен покинути Македонію протягом наступних семи днів. У той же час ні ім'я, ні ранг дипломата поки що не відомі, в МЗС Росії також поки не прокоментували ситуацію.

Раніше ми повідомляли, що МЗС Болгарії викликав на килим російського посла в Софії. Це сталося відразу після пожежі на складі зброї заводу "Аркус". Нагадаємо, Російська Федерація оголосила про примусову висилку ще одного співробітника Посольства України в Москві. Це сталося після затримання ФСБ працівника консульства України в Санкт-Петербурзі Олександра Сосонюк за звинуваченням у шпигунстві, а потім і примусової висилки Сосонюк з Росії.

Російському дипломату наказано покинути країну протягом наступних семи днів. Влада Республіки Північна Македонія оголосили персоною нон грата співробітника дипломатичної місії Російської Федерації і зобов'язали того покинути країну. Про це повідомляє Діалог.UA з посиланням на македонське видання МКД. Російського посла в Скоп'є викликали в Міністерство закордонних справ Македонії та вручили ноту, в якій говорилося про депортацію дипломата з країни відповідно до статті 9 Віденської конвенції про дипломатичні зносини. 

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 19-05-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх