США вводять нові санкції проти "Північного потоку-2", але..

У той же час в Держдепі відмовилися від санкцій відносно оператора газопроводу "Північний потік-2" Nord Stream 2. В сенаті США розкритикували адміністрацію Байдена через "Північного потоку - 2" Сенат США вважає, що адміністрація Байдена зробила серйозну помилку, не ввівши санкції проти компанії-оператора "Північного потоку - 2".


США вводять нові санкції проти чотирьох компаній і чотирьох суден, задіяних в будівництві російського газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляється на сайті американського зовнішньополітичного відомства. Північний потік -2 (фото з відкритих джерел)

Відзначається, що відповідно до закону про захист енергетичної безпеки Європи PEESA від 2019 року, обмеження також застосують до "дев'яти додатковим судам", які належать або контролюються Морський рятувальною службою РФ і беруть участь в проєкті.

Водночас в Держдепі відмовилися від санкцій відносно оператора газопроводу "Північний потік-2" Nord Stream 2. AG і його генерального директора Маттіаса Варніга, підкресливши, що це рішення "відповідає національним інтересам" США. "Ми продовжимо протидіяти завершення цього проєкту, який послабить енергетичну безпеку Європи і України, а також країн східного флангу НАТО і ЄС. Наше неприйняття газопроводу" Північний потік-2 "непохитне", — заявили у відомстві.

Як повідомляли раніше світова спільнота "гуде" — сьогодні Російська Федерація отримала чергову "порцію" санкцій від Штатів. Разом з цим багато хто задається питанням, чому економічні обмеження не торкнулися будівництво "Північного потоку-2" — такого важливого для Росії газопроводу.

За повідомленням іноземного видання Politico, подібне рішення могло бути передчасним в юридичному плані. Як відомо, американський лідер Джозеф Байден часто негативно висловлювався щодо будівництва Росією газопроводу до європейських країн. У ЗМІ регулярно з'являлася інформація, що РФ варто очікувати цілого пакета економічних обмежень щодо "Північного потоку-2". Проте 15 квітня американські санкції торкнулися ряду фізичних і юридичних осіб, ніяк не пов'язаних з газопроводом

Також там вважають, що своїм рішенням соратники Байдена зробили справжній подарунок Путіну. Кілька сенаторів підкреслили, що Байден втратив один з важелів тиску на Путіна перед їх зустріччю. Такий висновок адміністрації там назвали помилковим і просять переглянути рішення в майбутньому.

За матеріалами: Comments.ua"Діалог.UA":
Добавлено: 20-05-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх