Як в Дніпрі святкують День вишиванки

Кожен третій четвер травня відзначається Всесвітній день вишиванки. У 2021 році його святкують вже в 15-ий раз.

Модний показ в національних вбраннях та пісні під бандуру: як в Дніпрі святкують День вишиванки.

Він покликаний зберегти традиції носіння національного одягу, він не прив'язаний до будь-яким державним або релігійних свят. Сьогодні у всіх куточках України люди надягають вишиванки на роботу і навчання, на вулицях можна почути звуки сопілок, трембіт та цимбалів. Не залишився осторонь і Дніпро. Інформатор зняв, як в нашому місті відзначали цей день, пише Інформатор

Так, навпроти мерії провели перфоманс «Бережи українське - носи вишиванку». У ньому брали участь учні різних колективів. Наряди вони робили своїми руками. Майстрині прикрасили їх національним орнаментом, ще одним штрихом в їх образі стали головні убори з природних матеріалів: пшениці і соломи. Вважається, що в цьому одязі закодовано багато символів сили, благополуччя і краси. Супроводжувалося захід грою на бандурі та народними піснями.

«Сьогодні весь світ відзначає день в стилі етно-музики. Ми скомбінували звучання українських бандур та народні пісні. Кожна дитина міг прийти в гурток і створити власний одяг і продемонструвати її. Кожна учасниця підбирала його під себе, вигадувала дизайн, зберігаючи лінію колекції », - зазначила Одарка Біла, радник міського голови Дніпра.

Подивитися на те, як в Дніпрі відзначали День Вишиванки кілька років тому, можна тут. А тут ми показували, як свято

к


                         

Добавлено: 20-05-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх