Гармаш запропонував свій варіант питання по Донбасу на референдум

Журналіст Сергій Гармаш озвучив питання по Донбасу, який президент України Володимир Зеленський повинен винести на всеукраїнський референдум.

Президент України Володимир Зеленський на великій прес-конференції 20 травня допустив проведення референдуму для вирішення долі Донбасу. Питання має стосуватися Мінських угод, вважає журналіст Сергій Гармаш. Про це він написав на особистому акаунті в Facebook, передає Діалог.UA.

Говорячи про референдум, Зеленський заявив, що на ньому має бути вирішене "головне питання". "Вважаю, що це ситуація на Донбасі", - сказав глава держави.

Гармаш, який складається в українській делегації на мінських переговорах, запевнив, що не посвячений в плани Зеленського. Проте, на його думку, на референдум повинен бути винесене питання "Мінська".

Журналіст вважає, що українці повинні вирішити долю Мінських угод в тому випадку, якщо Москва і далі буде блокувати виконання цих домовленостей і заважати встановленню миру на Сході країни. "Питання ... повинен звучати так:" Чи вважаєте Ви, що Україна повинна продовжувати вирішення конфлікту між Росією і Україною на Донбасі, грунтуючись на Мінських угодах? "- запропонував журналіст.

Він підкреслив, що в разі відмови українців від Мінських угод влади повинні будуть підкоритися "волі народу", яка "вище непрацюючих політичних домовленостей". "Україна, як і Ізраїль, має повне право на самооборону", - констатував Гармаш.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що журналіст Дмитро Гордон поставив незручне запитання президенту Володимиру Зеленському на великій прес-конференції про його скандальному оточенні.

Ми також писали, що Зеленський відповів, за якої умови піде на другий президентський термін.

За матеріалами  : "Діалог.UA"
Добавлено: 21-05-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх