У Дніпрі центральними вулицями пройшов марш до Дня Героїв

У Дніпрі по центральному проспекту пройшли колоною близько сотні військових, волонтерів, а також небайдужих жителів міста з прапорами України та національно-патріотичних рухів.

Про це повідомляє Відкритий. У неділю, 23 травня, в Дніпрі, як і у всій Україні, відзначають День героїв. Незважаючи на те, що свято не носить офіційний характер, місцеві жителі пройшли центральними вулицями в пам'ять про патріотів нашої країни всіх часів - козаків епохи Гетьманщини, січових стрільців, а також діячів ОУН і УПА.

Сьогодні рівно о 11:00 колона військових, добровольців і волонтерів, відправившись від площі Героїв Майдану, пройшла по проспекту Дмитра Яворницького. «Це вперше хід. На жаль, до сих пір День Героїв не відзначається в Україні на офіційному рівні. Таке свято необхідний країні, яка веде боротьбу за своє існування, ідентичність і незалежність. Це повинна бути одна з офіційних дат на рівні з «Днем захисника» і «Днем героїв України».

У цей день потрібно згадувати героїв України минулого і сьогодення », - розповів дніпровський активіст Олег Чістопольцев.

Відзначимо, що особливо актуальним День Героїв став з 2014 року, коли почалися бойові дій на Сході країни. Саме тоді з'явилися нові українські герої, які віддали життя за цілісність і незалежність рідної країни, а також почали активно підніматися питання про необхідність увічнити героїв минулого і відновити історичну правду про багатовікову боротьбу наших предків за свободу України.

Також нагадаємо, що в цьому році дніпряни пройшлися маршем до Дня добровольця. Тоді колона пройшла по маршруту від Музею АТО по проспекту Яворницького і завершила хід на Алеї Небесної сотні.

Також вшанування Дня Героїв відбулося у Києві






У Львові теж пройшла хода на честь українських Героїв


За матеріалами: Відкритий
Добавлено: 24-05-2021, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх